Το αυτόματο τρακτέρ δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Η παραγωγός εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν είναι μέσα στις προθέσεις της να καταστήσει περιττούς τους αγρότες, αν και οι τελευταίοι μάλλον θα έπρεπε να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το μέλλον του επαγγέλματός τους.
Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος της είναι απαλλάξει τους γεωργούς από ένα μέρος της κοπιαστικής δουλειάς τους και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.
Μέχρι τώρα, ορισμένα απλούστερα ρομπότ είχαν δοκιμαστεί σε μικρότερες καλλιέργειες ρυζιού και λουλουδιών (ενώ δεν λείπουν και οι ρομποτικές κουρευτικές μηχανές για το γκαζόν), όμως είναι η πρώτη φορά που η ρομποτική τεχνολογία διεισδύει στις μεγάλες καλλιέργειες. Το ρομπότ-τρακτέρ υποβλήθηκε σε δοκιμασίες στο εργαστήριο επί δύο χρόνια, πριν αφεθεί μόνο του στα χωράφια. Παρ΄όλα αυτά, η εμπειρία θα δείξει αν θα τα βγάλει πέρα -και πώς θα το "υποδεχτούν" τα ζώα της φάρμας!
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Βρετανοί μηχανικοί έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα που κινούνται με οργανικά απόβλητα, κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με…κόκκους καφέ. Ένα τροποποιημένο Rover SD1 έπιασε τα 106 χιλιόμετρα την ώρα, κάνοντας σκόνη το προηγούμενο ρεκόρ των 75 χλμ. που είχε πετύχει μια αμερικανική ερευνητική ομάδα με ένα όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε σβώλους από ξύλο, ως καύσιμα.
Οι Βρετανοί ερευνητές, σύμφωνα με την "Daily Mail", πέτυχαν να μετατρέψουν τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ σε ενέργεια. Δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αξιοποίησε τον καφέ ως καύσιμο, αλλά είναι πια το πιο γρήγορο. Ο καφές καίγεται όπως τα κάρβουνα και τα παραγόμενα αέρια, αφού καθαριστούν μέσα από ειδικά φίλτρα, διοχετεύονται στη μηχανή.