tromaktiko: Ήταν η Αγρογή τελικά το πρόσχημα για να αρχίσουν οι απολύσεις υπάλληλων αορίστου χρόνου;

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ήταν η Αγρογή τελικά το πρόσχημα για να αρχίσουν οι απολύσεις υπάλληλων αορίστου χρόνου;



Eπειδη τον τελευταιο καιρο πολλα ακουστηκαν για την Εταιρεια ΑΓΡΟΓΗ, όχι προς αποκατασταση της αληθειας αλλα ετσι απλα γιατι ηθελα να τα πω...
θα ηθελα να παραθεσω ολο το χρονικο από την αρχη εως το τελος... Ετσι όπως το ειδα εγω γνωριζοντας ότι θα βγουν πολλοι και θα αμφισβητησουν τα λεγομενα μου. αλλα εγω μπορω να γνωριζω καποια πραγματα καθως ειμαι υπαλληλος της.

Το καλοκαιρι γυρω στον Ιουνιο του 2009 αναπτυχθηκε φημολογια, ιδίως στους γεωπονικους κυκλους στους οποιους ανηκω και εγω, για την πιθανοτητα προσληψης υπαλληλων από την εταιρεια ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. Η δραστηριοποιηση ολων και η ετοιμοτητα ηταν μεγαλη.. Πολλοί εσπευσαν να μαθουν τι είναι η ΑΓΡΟΓΗ και περι τινος προκειται.. Πολλοι ισως πλησιασαν γνωστους και αγνωστους να βρουν τροπο να μπουν στην εταιρεια.. Εγω ειχα την ευτυχια να εχω καποιους γνωστους υπαλληλους οι οποιοι ηξεραν ότι θα γινουν προσληψεις .. Πραγμα που αποδεικνυει ότι δεν ηταν και πο! λύ κρυφη η ολη διαδικασια.. Προφανως και στο δικο μου μυαλο ευχομουν να μην γινει και πολύ γνωστο το ολο θεμα γιατι ετσι θα ειχα περισσοτερες ελπιδες να μπω ..

Τις μερες που ακολουθησαν και γυρω στον Αυγουστο ειδα στο site της εταιρειας την προκυρηξη των θεσεων και την δυνατοτητα αποστολης βιογραφικου. Να σας πω την αληθεια απογοητευτηκα γιατι το ενδιαφερον θα ηταν μεγαλο πλεον .. αλλα και αυτή η προκυρηξη ανακυκλωθηκε από πολλα site ή blog κυριως γεωπονικου χαρακτηρα.. Πραγμα που αποδεικνυει ότι δεν κρατηθηκε κρυφο ..

Ερωτηση 1η : Γιατι να βγαλει η εταιρεια προκυρηξη 2 εβδομαδες πριν καλεσει κοσμο αν η προσπαθεια ηταν μονο να βαλουν κοσμο από την πισω πορτα ?? Γιατι να μην βαλουν κοσμο χωρις προκυρηξη αφου η νομοθεσια τους το επιτρεπει ?? Πως νομιζει ο κοσμος ότι μπηκαν από το 1998 οι υπολοιποι υπαλληλοι της ΑΓΡΟΓΗ ή οποιασδηποτε αλλης ΑΕ του δημοσιου ??

Στην συνεχεια μας καλεσαν στις 12-13 Αυγουστου να παμε στην Αθηνα για να γινει συνεντευξη και τελικα αν μας επαιρναν να κανουμε εκπαιδευση 1 εβδομαδας αναφορικα με το αντικειμενο .. Όπως και εγινε .

1η Σεπτεμβριου ξεκινησαμε υπηρεσια και από τοτε αρχισαν και οι πρωτες αντιδρασεις από διαφορα site αναφορικα με το πώς μπηκαμε και πως δεν μπηκανε αλλοι.. Γιαυτα τα site δεν θα αναφερθω, αλλα θα μπορουσα αν καποια από αυτά σταματουσαν να κρυβονται πισω από ανωνυμια.. Πως καποιοι από τους δημιουργους τους επειδη δεν προσληφθηκαν (ενώ προσπαθησαν ) θεωρησαν ότι τους χρωσταει καποιος .. Εγω δίνω δικιο μονο σε συναδελφους οι οποίοι μεσα στην πικρία τους ειπαν πραγματα όπως θα ελεγαν πολύ από εμας σε τετοιες περιπτωσεις. Θεωρω όμως ότι σε μεγαλο βα! θμο καθοδηγηθηκαν με πολλα ψέμματα από τετοια site τα οποια προωθουσαν την δικη τους ατζεντα .. Γιατι ξερω πολλους από αυτους οι οποιοι εβαλαν λυτούς και δεμενους προκειμενου να μπουν .. (χρησιμοποιησαν δηλαδη τις μεθοδους που αναθεματισαν) και εκαναν την ΑΓΡΟΓΗ ένα δεκανικι επισκεψιμοτητας..

Αναφορικα με την μισθοδοσια μας για την οποια πολλα ακουστηκαν σας λεω ξεκαθαρα ότι οι ΠΕ Γεωπονοι παιρναμε 1300? καθαρα τα οποια από τον Γεναρη ήταν 1200?. Δεν ειπε κανενας ότι δεν είναι καλα χρηματα κυριως αυτές τις μερες.. αλλα θυμηθειτε τι ποσα ακουστηκαν για εμας από τα καναλια ..

3 μερες μετα την προσληψη μας ακουστηκαν οι σειρηνες τον εκλογων .. Αρα η προσληψη μας δεν είναι μεσα στην προεκλογικη περιοδο τους ενός μηνα !!! Ωστοσο, γιατι πολλοι θα προτρεξουν, τους θυμιζω ότι η διαδικασια της προσληψης στην ΑΓΡΟΓΗ ηταν μια υποθεση που ξεκινησε από τον Ιουνιο (ανυποπτο προεκλογικα χρονο ) και όχι Σεπτεμβριο!!!

Από τη στιγμη που βγηκε το ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβριου από τις πρωτες εξαγγελιες τους ηταν και η απολυση των υπαλληλων που μπηκαν στην εταιρεια. Παρολαυτα και ενώ η συμβαση μας εγγραφε με ξεκαθαρο τροπο ότι ισχυει 2μηνη δοκιμαστικη περιοδος για ολους .. και ενώ ολοι εμεις περιμεναμε να απολυθουμε για να σας πω την αληθεια .. κατι τετοιο δεν εγινε προς εκπληξη μας !!!

Ερωτηση 2η : Γιατι το ΠΑΣΟΚ ενώ ειχε κάθε ευκαιρια να μας απολυσει χωρις να πληρωσει ουτε αποζημιωσεις ουτε και μισθους αλλα ουτε και να τρεχει στα δικαστηρια . επικυρωσε τελικα την διμηνη δοκιμαστικη περιοδο και ουσιαστικα μας εκανε υπαλληλους αοριστου χρονου ???

Στους μηνες που ακολουθησαν η ΑΓΡΟΓΗ δουλεψε εντος και εκτος γραφειου σε ολους του νομους και οσον αφορα το εργο της δεν χρειαζεται να αναφερθω εγω αλλα σας παραπεμπω στις δηλωσεις που εκανε η πρωην ΥΠΑΑΤ Κα Μπατζελη, για την αναγκαιοτητα και την αποτελεσματικοτητα της ΑΓΡΟΓΗ. Επισης μια επισκεψη στις κατά τοπους ΕΑΣ και ΟΠΕΚΕΠΕ θα πεισει και τον λιγοτερο ευπιστο.

Και φτανουμε στον Ιουλιο με τις δηλωσεις του Παγκαλου στα πρωιναδικα .. Θελω να θυμησω σε ολους για τα πρακτικα ότι εκεινη την εβδομαδα περνουσε από την Βουλη το νομοσχεδιο για το ασφαλιστικο το οποιο ηταν ένα θεμα που επρεπε να περασει νυχτα από το ΠΑΣΟΚ.. Και προφανως ενας τεχνητος ντορος με την ΑΓΡΟΓΗ (που θυμιζω ότι ηταν πρωτο θεμα τοτε ) θα μπορουσε να καλυψει την σκονη του ασφαλιστικου .. γιατι οσο και να θελουν καποιοι να θεωρουν ότι η ΑΓΡΟΓΗ αποτελει σκανδαλο, δεν μπορουν να με πεισουν ότι είναι σημαντικοτερο νέο από το ασφαλιστικο !!! ! Και η μεγαλυτερη επιβεβαιωση είναι ότι από την επομενη εβδομαδα δεν ξανακουστηκε το ονομα ΑΓΡΟΓΗ..

Τα ΜΜΕ εκαναν παιχνιδι όπως παντα .. Εξυπηρετησαν τα δικα τους συμφεροντα χωρις ποτε να παρουσιασουν τον αντιλογο !! Δωθηκε στον κοσμο η εντυπωση ότι η ΑΓΡΟΓΗ αποτελειται από κομμωτριες, γυμναστες, αισθητικους και λοιπες ειδικοτητες την στιγμη που ακομα και σημερα μπορει ο οποισδηποτε να μπει στο www.agrogi.gr και να δει με τα δικα του ματια ποσοι είναι γεωτεχνικοι και μηχανικοι .. Αυτό δεν σημαινει ότι δεν μπηκαν παιδια ασχετου ειδικοτητας οι οποιοι όμως καλυψαν διοικητικες αναγκες της εταιρειας, όπως γινεται σε ΟΛΕΣ τις εταιρειες του δημοσιoυ ή και ιδιωτικου τομεα. Δεν νομιζω ότι πειραζει καποιον να εχει έναν διοικητικο υπαλληλο ο οποίος μπορει να εχει και ένα πτυχιο π.χ. Αγγλικης Φιλολογιας απτην στιγμη που αυτος ο υπαλληλος πληρωνεται ως ΔΕ και όχι ως Πτυχιουχος ???

Ακουσαμε ακομα από τον Διευθυνοντα της εταιρειας ότι υπηρχαν υπαλληλοι οι οποιοι πηγαιναν στην δουλεια τους και δεν δουλευαν ακομη και στην Αθηνα και παρολαυτα δεν βγηκε ουτε ενας να του πει ότι αν υπαρχουν υπαλληλοι που δεν δουλευουν, το φταιξιμο είναι δικο του που δεν τους βαζει να δουλεψουν και όχι των υπαλληλων .. Δεδομενου του ότι είναι από την Μαρτιο σε αυτή την θεση . !!!

Φτανουμε στην δημοσιευση τους προσχεδιου νομου .. Εκει εγινε μια χωρις προηγουμενο μαχη μεταξυ ανθρωπων οι οποιοι ευχοντουσαν να απολυθουν αλλοι υπαλληλοι, χωρις να εχουν να περιμενουν κατι από αυτό καθοτι οι θεσεις αυτές δεν θα αναπληρωνονταν .. Παρολαυτα σας ξαναειπα ότι ως ένα σημειο μπορω να τα καταλαβω όλα από παιδια τα οποια είναι ανεργα και δεν βλεπουν φως στο τουνελ .. Εκ του αποτελεσματος όλα αυτά μοναδικη παρενεργεια ειχαν την εξυπηρετηση των σχεδιων του ΠΑΣΟΚ ..

Ολο το διαστημα μεχρι την ψηφιση του νομοσχεδιου τρεξαμε πολύ !! Πιασαμε γνωστους και αγνωστους, πρασινους, μπλε, κοκκινους και δημοσιογραφους και οποιονδηποτε νιωσαμε ότι μπορει να μας βοηθησει ή να προβαλλει την δικη μας πλευρα . Η αληθεια είναι ότι η πλειοψηφια και μας καταλαβε και θεωρησε αδικο αυτό που πηγε να γινει !! Συμμαχο μας ειχαμε την γνωματευση του Κου Φλογαϊτη που στηριζε την νομιμοτητα των προσληψεων μας, το γεγονος ότι παρολο που ακουστηκε ότι το θεμα μας πηγε στον εισαγγελεα, ποτε δεν βγηκε πορισμα που να αποδεικνυει ότι oι προσληψεις μας ηταν παρανομες και διαφορα αλλα εντυπα που αποδεικνυουν το εργο μας στην ΑΓΡΟΓΗ ολο αυτό το διαστημα.

Τελικα παρολο το τρεξιμο φτασαμε στις επιτροπες και στην Βουλη. Στις επιτροπες ενώ το συνολο των βουλευτων της αντιπολιτευσης ηταν ενημερωμενοι, οι αντιστοιχοι του ΠΑΣΟΚ παρουσιαζαν μια ελεγχομενη άγνοια του θεματος, με αποτελεσμα στην τελευταια επιτροπη να υπαρχει βουλευτης του ΠΑΣΟΚ η οποια δεν ηξερε ότι οι υπαλληλοι που απολυονται είναι ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.. (τα πρακτικα υπαρχουν στο site της Βουλης) και ζητουσε διευρινησεις !!! Ακομα ακομα δεν παρουσιαστηκε από το ΠΑΣΟΚ εστω και ΕΝΑ εγγραφο από καποιον νομικο ή καποιο πορισμα το οποιο να! στηριζει το σκεπτικο της απολυσης. Στην τελικη που ηταν το πορισμα του εισαγγελεα ??

Και φτανουμε στην Βουλη που παρολες τις αντιδρασεις για τις απολυσεις ακομα και από βουλευτες του ΠΑΣΟΚ, φτανει το νομοσχεδιο προς ψηφιση !! Ελα όμως που αναγκαστικα τα νομοσχεδια περνανε από το επιστημονικο τμημα της Βουλης !!! Το οποιο για πρωτη φορα στην ιστορια του αποφαινεται αρνητικα για ένα νομοσχεδιο και το χαρακτηριζει ως διπλα αντισυνταγματικο !!!! Παρολαυτα το νομοσχεδιο φτανει στην Βουλη στηριζετε από τους Βουλευτες του ΠΑΣΟΚ και παρολο που εφτασε εκει χωρις κανενα νομικο έρεισμα και καμιά νομικη γνωματευση με ανάταση του χε! ιρος γραφτηκε ιστορια!!!! . Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην νεοτερη ιστορια του Ελληνικου Κρατους απολυονται υπαλληλοι ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ανοιγοντας κερκοπορτες για περαιτερω απολυσεις.

Ερωτηση 3η : Γιατι το ΠΑΣΟΚ επεμεινε στην θεση του ενώ με σκυμμενο το κεφαλι ακουγε σύσσωμη την αντιπολιτευση να αντεπιτιθεται με σημαια την αποφαση του επιστημονικου τμηματος ??? Γιατι δεν εφερε κανενα νομικο ερεισμα υποψιν της Βουλης ??? Γιατι δεν επελεξε να ψαξει κάθε περιπτωση προσληψης ξεχωριστα αλλα διαλεξε μαζικες απολυσεις και κλεισιμο της ΑΓΡΟΓΗ, μιας εταιρειας που δεν ηταν φαντασμα αλλα και αντικειμενο ειχε αλλα και εξακολουθει να εχει ?? Γιατι δεν ακουσε το επιστημονικο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ τμημα της Βουλης που εκκρινε αντισυνταγματικo το νομοσχεδιο και από το ελληνικο αλλα και από το ευρωπαικο δικαιο και δινει στους υπαλληλους της εταιρειας εχέγγυο νικης στα δικαστηρια και την καταχρεωση του κρατους με υψηλες αποζημιωσεις ???

Μηπως γιατι η Τροικα ζητησε απολυσεις και η ΑΓΡΟΓΗ κανει την προβα τζενεραλε ?? Μηπως γιατι το εργο της ΑΓΡΟΓΗ περναει σε ιδιωτικα συμφεροντα με πολλαπλασιο κοστος για το δημοσιο ?? Γιατι αν δειτε ποια καναλια ασχοληθηκαν με το γεγονος του ότι απολυθηκαν για πρωτη φορα ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ υπαλληλοι μετα την μεταπολιτευση, θα δειτε πως κανενα !!!! Σε κανενα καναλι δηλαδη δεν εκανε εντυπωση εστω και ο εντονος διαλογος στην Βουλή ?? Συνηθως δεν τα χανουν αυτά . Αλλα τιποτα .. Σιωπη ??? Συγνωμη αν κουρασα καποιους και αν στεναχωρησα ή νευρίασα καποιους αλλους αλλα ενιωσα την αναγκη να πω αυτά που εζησα και θα ηθελα να δημοσιοποιηθουν ως εχουν. Ευχαριστω πολύ . και εχετε στο νου σας ότι όλα τα εγγραφα τα οποια ανεφερα υπαρχουν στο διαδυκτιο στην διαθεση του καθενος.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!