tromaktiko: Να απολυθεί... με τι λεφτά;

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Να απολυθεί... με τι λεφτά;



Πολλοί βιάστηκαν να τον τελειώσουν αλλά στην ΑΕΚ αποφάσισαν να συνεχίσουν με τον Μανόλο Χιμένεθ καθώς η αποζημίωση θα... τελείωνε τελικά την ΠΑΕ!

Η σύσκεψη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία ήταν παρόντες οι Αδαμίδης, Καπετανάκης, Κοσμάτος, Κωνσταντινίδης, Γκρέταρσον, Δημητριάδης, Καψής και Κασνακίδης ολοκληρώθηκε στις 02:30 και κατά την έξοδο τους από το Holliday Inn οι Καπετανάκης και Κοσμάτος έκαναν σαφές ότι ο Χιμένεθ θα είναι στον πάγκο της Ένωσης την Κυριακή, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, θα ήταν πολύ δύσκολο να απολυθεί ο Χιμένεθ -παρά το κλίμα που έβγαζε προς τα έξω η διοίκηση- πολύ απλά επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για αποζημίωση. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να δώσει περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ στον Ανδαλουσιανό, στον οποίο υπάρχουν και πολλές οφειλές, εκτός των άλλων! Ο ίδιος ο Μανόλο, από την πλευρά του, δεν έδειξε να έχει κάποια διάθεση να παραιτηθεί και έτσι στην Ένωση έκαναν σύσκεψη για να αποφασίσουν πώς θα απολύσουν τον προπονητή, για να αποφασίσουν τελικά να τον κρατήσουν και να κρίνουν στη συνέχεια.

Η σύσκεψη, το «αγκάθι» και τα σενάρια!
Το βράδυ είναι μακρύ και δύσκολο για την ΑΕΚ μετά από την οδυνηρή ήττα από τους Αυστριακούς που ήταν το... κερασάκι σε μια πικρή τούρτα αρκετών μηνών! Το κλίμα ήταν βαρύ και έγινε ακόμη πιο βαρύ για τον Ισπανό προπονητή!

Μετά τα μεσάνυχτα έλαβε χώρα σύσκεψη -υπήρξε και συνάντηση με τον προπονητή- στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ για να δουν πώς θα... διώξουν τον Μανόλο Χιμένεθ. Απόφαση όχι πάντως εύκολη καθώς μεγάλο εμπόδιο για να γίνει η κίνηση αυτή είναι η αποζημίωση που θα πρέπει να δοθεί από την διοίκηση σε μια εποχή που τα ταμεία της ΑΕΚ είναι άδεια!

Στη διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι ικανοποιημένοι με τον Ισπανό τεχνικό, όπως κι αυτός με τη σειρά του δεν είναι ικανοποιημένος από τη διοίκηση. Η δυσαρέσκεια του κόσμου είναι δεδομένη, εκφράστηκε με τις αποδοκιμασίες την Πέμπτη και μετά τα μεσάνυχτα στην ΠΑΕ έγινε σύσκεψη για να δουν τι θα κάνουν.

Στην Ένωση θέλουν να τελειώσουν τη συνεργασία τους με τον Ισπανό προπονητή, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι η αποζημίωση. Στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ δεν μπορεί να αντέξει την αποζημίωση του Χιμένεθ, στον οποίο η ΑΕΚ ήδη χρωστάει χρήματα από τα δεδουλευμένα του!

Ως πρόβλημα αυτή τη στιγμή λογίζεται και το γεγονός ότι η Ένωση έχει ένα δύσκολο -εκεί έχει καταντήσει η ομάδα- εκτός έδρας παιχνίδι μπροστά της, με τον Πανιώνιο εκτός έδρας. Ο Χιμένεθ θα μπορούσε να τελειώσει την Παρασκευή, αν το θέλουν στην ΠΑΕ, αλλά αν την Κυριακή έρθει η ήττα στην Πλατεία -ενδεχόμενο καθόλου απίθανο με βάση το πώς είναι η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή- τότε ο κόσμος θα ξεσπάσει για τα καλά και δε θα είναι εδώ ο Χιμένεθ για να τα ακούσει.

Δε θα τα ακούσει, όμως, ούτε αυτός που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει. Κι αυτό μάλλον δεν αρέσει πολύ στη διοίκηση της ΠΑΕ, με τον Αδαμίδη να έχει πάρει ήδη το μήνυμα από όσα άκουσε στο ΟΑΚΑ...

Σενάρια για Κωστένογλου...
Οπως πάντα στην ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη, το όνομα του Νίκου Κωστένογλου παίζει στα σενάρια που κυκλοφορούν ήδη για τον υποψήφιο διάδοχο του Χιμένεθ, όταν βρει τον τρόπο η διοίκηση να τον απομακρύνει χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά (και χρωστάνε ήδη λεφτά στον Ισπανό). Για τον Κωστένογλου, πάντως, ενδιαφέρεται και η Ανόρθωση. Τις προηγούμενες μέρες είχε ακουστεί και το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά γιατί να αφήσει αυτή τη στιγμή τον ΑΠΟΕΛ;

... και Αναστασιάδη ή Δέλλα!

Ως όνομα ακούγεται και αυτό του Αγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος ξέρει πώς να συμμαζεύει καταστάσεις που μοιάζουν...να μη συμμαζεύονται ενώ έχει την καλύτερη άποψη για τον ίδιο ο Νίκος Λυμπερόπουλος και είναι δεδομένο ότι η άποψη των έμπειρων παικτών της ΑΕΚ θα μετρήσει αυτή την ώρα. Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό που επικρατεί πάντως, πριν καν τελειώσει ο Χιμένεθ, κυκλοφορούν φήμες ακόμη και για... προώθηση του Τραϊανού Δέλλα στη θέση του προπονητή! Ο Κολοσσός το έχει και όσοι τον ξέρουν καλά είναι σίγουροι ότι θα ασχοληθεί με την προπονητική, αλλά μοιάζει απίθανο να το κάνει άμεσα.
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!