tromaktiko: Σχετικά με: "Φροντιστήρια χάνουν, λόγω κρίσης, μαθητές!"

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με: "Φροντιστήρια χάνουν, λόγω κρίσης, μαθητές!"



Δεν πειράζει ας κάτσουν στο σπιτάκι τους και να διαβάσουνε μόνοι τους οι μαθητές. ή ας αγοράσουνε και κανένα βοήθημα. Αφορά Φροντιστήρια χάνουν, λόγω κρίσης, μαθητές!.
Τα είδαμε και τα μεγάλα φροντιστήρια της Αθήνας που το 50% πηγαίνει μόνο και μόνο για τον χαβαλέ και την παρέα. Από το σχολείο μου όσοι πήγαιναν φροντηστήρια για πανελλήνιες ούτε το 10% δεν έδειχνε σαφέστατη βελτίωση στην συμμετοχή στο μάθημα και στις βαθμολογίες.

Οι βάσεις για μια άριστη πορεία στο γυμνάσιο και μια αρκετά επιτυχημένη εως άριστη πορεία στο λύκειο που θα φέρει και την επιτυχία στις πανελλήνιες βρίσκεται στο δημοτικό. Οτι φροντιστήρια και ιδιαίτερα να κάνει κάποιος αν δεν ήταν άριστος μαθητής στο παρελθόν ζήτημα είναι αν σε 2 τάξεις του λυκείου θα καταφέρει να καλύψει τα κενά όλου του γυμνασίου και του δημοτικού. Επίσης τα φροντιστήρια δεν σε μαθαίνουν μεθόδους για αποδοτικότερο διάβασμα και μελέτη, παρά μόνο σου κάνουν μερικές ασκήσεις δικές τους από άλλα βιβλία και συγγράμματα, εξηγούνε την θεωρία σχεδόν όπως και ο καθηγητής του σχολείου απλά με λίγο καλύτερη επικοινωνιακή τακτική και σου κάνουν μερικά επαναληπτικά διαγωνίσματα.

Ας κλείσουνε και να τελειώνουμε πλέον με το ξεζούμισμα της νέας γενιάς στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!