tromaktiko: Προς τον κ. Βενιζέλο

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Προς τον κ. Βενιζέλο



Καλώς τα, τα νέα μέτρα, για να μας ισοπεδώσετε οικονομικά και να μας κάνετε μισθολογικά... (εσείς τα Ευρωπαϊκά πιόνια οι πολιτικοί μας), Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Κίνα κ.λ.π. προς χάριν των βόρειοευρωπαίων και των ίδιων (δηλαδή σε εσάς αναφέρομαι), για να κάνουν-κάνετε, φτηνές επενδύσεις.

Και βέβαια, το άχρηστο πολιτικό σύστημα, όλων αυτών των τυχάρπαστων ψευτοπολιτικών και κατά κανόνα ανεπάγγελτων που έχουμε, και κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ανταποκρίνονται. (οι άλλοι μιλάνε εκ του ασφαλούς, λέγοντας ότι του φανεί του Λολοστεφανή, γιατί πρώτα από όλα τα λένε λόγο δημαγωγίας και λόγο ασχετοσύνης, επειδή δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους και γιατί ποτέ δεν θα κυβερνήσουν).

Το θέμα είναι, ότι πάντα στους ίδιους και στους ίδιους, κάνετε περικοπές, σε όποιο επίπεδο και αν είναι οι μισθοί τους και κυρίως οι συντάξεις τους, (που στην τελική, έχουν πληρώσει και αντίστοιχα ποσά σε όλη τους την ζωή για αυτές και δεν είναι και πολλοί, για να έχει και απόδοση το μέτρο, άρα μάλλον για τα μάτια του κόσμου περισσότερο γίνεται), γιατί είστε ανίκανοι (οι πολιτικοί μας), να τα πάρετε από εκεί που πρέπει, δηλαδή τους φοροφυγάδες, τα λαμόγια και τους κλέφτες, (όπου ανήκετε και οι ίδιοι) και λόγο συμφερόντων και μόνο, κάνετε τα στραβά μάτια.

Να πάτε λοιπόν, να τα πάρετε από αυτούς που τα κλέψανε, και τα έχουν στην Ελβετία, η όπου αλλού, που κατά κανόνα είναι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρώην και νυν και που τους προστατεύετε σαν κόρη οφθαλμού, άλλοι μην σας βγάλουν τα άπλυτα στην φόρα και άλλοι για να έχουν τα παιδάκια τους αργότερα εξασφαλισμένα.

Λες και τα υπόλοιπα παιδάκια του λαού, κατούρησαν στο πηγάδι.

Ακόμα...
Να καταργήσετε τις βουλευτικές συντάξεις, των χιλιάδων ανάξιων και ανίκανων πρώην πολιτικών, (που δεν είναι και λίγα τα χρήματα), οι οποίοι γίνονται βουλευτές για 4 χρόνια, (στο παρελθόν), η και για 8 τώρα, μόνο και μόνο για να δικαιούνται βουλευτική σύνταξη περί τα 4.880 ευρό.

Σύγχρονος δε, παίρνουν και μία η δύο συντάξεις και από τα ταμεία που υποτίθεται, ότι δούλευαν, που οι περισσότεροι, είναι τόσο άσχετοι, που δεν ξέρουν ούτε πού είναι τα ταμεία τους.

Και έχουν και θράσος, να ζητάνε και αναδρομικά, οι μαϊντανοί.

Βλέπετε διάφορα γνωστά ονόματα (πολιτικών), οι οποίοι ήταν πρώτα στην Ολυμπιακή, η γιατροί χωρίς πελατεία, η οικονομολόγοι κατά τίτλο και μόνο, γιατί η ήταν κακοί επαγκελματίες, η μπήκαν στην πολιτική από τα φοιτητικά τους χρόνια και τώρα είναι, (τέλος πάντων, πολιτικοί).

Υπάρχουν δε και οι ψεύτοπολιτικοί, τύπου Καραμανλής, ο οποίος παίρνει την πρωθυπουργική του σύνταξη και επί πλέον και την βουλευτική του αποζημίωση και αργότερα φαντάζομαι και την σύνταξη από το ταμείο του, η όλοι αυτοί οι αλεξιπτωτιστές, για λίγα χρόνια, οι οποίοι πέρασαν για να φάνε, κάνοντας περιουσίες και εξασφαλίζοντας πολλές γενιές οικονομικά. Ονόματα δεν λέμε, είναι γνωστοί.

Όσο δε για τις περικοπές! Χέστηκατε. Μήπως γιατί τα παιδιά σας πρόκειται??? Αυτά είναι εξασφαλισμένα , η τους συγγενείς και φίλους τους. Αυτούς όλους τους έχετε βολέψει στην βουλή, η στο εξωτερικό σε καλά κυβερνητικά πόστα, η θα ζουν χωρίς να δουλεύουν από τα κλεμμένα για 10 γενιές.

Απατεώνες. Καταργείστε λοιπόν αφού κόπτεστε τόσο πολύ για τον κόσμο και αφού δεν βάλατε κανέναν φυλακή από τους κλέφτες πολιτικούς, (που δεν είναι και λίγοι), τα προνόμια των βουλευτών και ιδικά των συνταξιούχων βουλευτών, οι οποίοι παίρνουν και συντάξεις από τα ταμεία τους. Ας πληρώσετε και κάτι εσείς, όχι όλα από εμάς. Γιατί οι περισσότεροι είστε εξασφαλισμένοι και από τους γάμους που κάνετε, (οπότε είστε και μέσα στην διαπλοκή, λόγο συζύγου και πεθερού επιχειρηματία) και μεταμορφώνεστε σε φαταούλιδες.

Και σας παραθέτω τα προνόμια των βουλευτών μας.

Πρωτεύοντα προνόμια βουλευτών

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

Δευτερεύοντα προνόμια βουλευτών
1. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
2. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
3. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
4. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
5. Τηλεφωνική ατέλεια.
6. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
7. Δωρεάν διόδια.
8. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.

Μια χαρά δηλαδή...Κατά τα άλλα, κάνουν συνέχεια περικοπές από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ λοιπόν.

Μην ξεχνάτε, ποιοι μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση που είμαστε τώρα, λόγο συμφερόντων και ποιοι συνεχίζουν να υποτιμούν την νοημοσύνη μας, προς χάριν της καρέκλας τους, της τσέπης και της μάσας τους.

Για αυτό λοιπόν αγαπητοί μου, στις επόμενες εκλογές:

ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, ΝΑΙ όπου αλλού θέλετε.

Και ιδικά ΝΑΙ σε ανθρώπους με μόρφωση και τεχνογνωσία, (αποδεδειγμένη). Και λεω με αποδείξεις, γιατί οι περισσότεροι ήταν ανεπάγγελτοι πριν γίνουν βουλευτές και ορισμένοι, πήραν τα πτυχία τους, κατά την διάρκεια την βουλευτικής τους καριέρας.
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!