tromaktiko: ΙΚΑ: Καθεστώς προσωρινού διακανονισμού για τις οφειλές

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΚΑ: Καθεστώς προσωρινού διακανονισμού για τις οφειλές



Αναστέλλεται μέχρι το τέλος του 2012 η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ που θα υπαχθούν στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού.

Η ρύθμιση αφορά όσους εργοδότες οφείλουν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχασαν το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης στην οποία είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί.

Η εξόφληση καθυστερούμενων οφειλών του έτους 2011 ρυθμίζονται σε 36 ή 48 μηνιαίες δόσεις, ενώ για αυτές που αφορούν προηγούμενα έτη θα καταβάλλεται ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του μέσου όρου των τρεχουσών εισφορών του Δ΄ τριμήνου του 2010. Προϋπόθεση για την υπαγωγή στο διακανονισμό είναι η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών εισφορών εκ μέρους των εργοδοτών.

Για την υπαγωγή στον προσωρινό διακανονισμό πρέπει να υποβάλλετε αίτηση στα Ταμεία Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ και στα υποκαταστήματα και παραρτήματά του. Όσοι οφειλέτες δε καταθέσουν αίτηση για τη σχετική ρύθμιση θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Εφόσον, μάλιστα, η αίτηση υποβληθεί έως τις 31/10/2011, θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των προσθέτων τελών της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!