tromaktiko: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο



«Παράθυρο» για απολύσεις στο Δημόσιο άνοιξε με δηλώσεις του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο Δημήτρης Ρέππας αναγνώρισε ότι δεν έχουν επιτευχθεί στο σύνολό τους οι στόχοι που έχουν τεθεί, όπως στον τομέα των εσόδων, ενώ διέψευσε ότι έχει τεθεί από την Τρόικα θέμα απολύσεων στο Δημόσιο. «Θέτουν θέμα γραφειοκρατίας. Η Τρόικα δεν λέει να απολύσουμε. Η Τρόικα λέει να μειώσουμε το μισθολογικό κόστος και βεβαίως να μειώσουμε το κράτος, με την έννοια να μην έχουμε υπηρεσίες που κάνουν το ίδιο έργο και την ίδια σπατάλη».

Ωστόσο, σημείωσε ότι πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις, αν δεν μπορεί να απορροφηθεί «δεν μπορεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να είναι χρήσιμο για κάποιο έργο, που αφορά το κοινωνικό σύνολο. Η υπηρεσία δεν υπάρχει για το εαυτό της».

Αναφορικά με το θέμα των ταξί και τις διαφωνίες με τον Γιάννη Ραγκούση απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος συμπαρατάσσεται στην πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου και τους χειρισμούς του, αλλά πρόσθεσε πως «σε μια συζήτηση πολιτικών αποφάσεων, θα πρέπει να είμαι παρών στα θέματα που με αφορούν προσωπικά, για να υπερασπιστώ δικές μου απόψεις και επιλογές».

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόσθεσε, αναφέρει ότι ο νόμος μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς για λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος και όχι για το ατομικό οικονομικό συμφέρον κάποιου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!