tromaktiko: Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κάνει πρόταση για χωροθέτηση ενός νέου κοιμητηρίου στον Υμηττό

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κάνει πρόταση για χωροθέτηση ενός νέου κοιμητηρίου στον Υμηττό



από το Γραφείο Τύπου
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Σεπτεμβρίου υιοθετήθηκε πλήρως και ομόφωνα η πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η οποία φέρνει...
την Πολιτεία προ των ευθυνών της και δίνει μία διέξοδο από το πρόβλημα, να υπάρξει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για χωροθέτηση ενός νέου κοιμητηρίου στον Υμηττό. Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρά την κατά κοινή ομολογία άναρχη λειτουργία του συμβουλίου υπερέβη τις παραταξιακές και πολιτικές διαφορές δίνοντας με την πρόταση του στη δημοτική αρχή τα εφόδια να διεκδικήσει σθεναρά και υπεύθυνα χώρο για νέο κοιμητήριο ενώ αναζήτησε τη συνεννόηση και τη συναίνεση ώστε να προχωρήσει ενωμένη και όχι διχασμένη η Γλυφάδα σε αυτό το κρίσιμο θέμα. Η απόφαση που ελήφθη αλλάζει την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ και ζητά από την πολιτεία να επιλέξει άμεσα το χώρο που θα δημιουργηθεί το νέο νεκροταφείο της Γλυφάδας στον Υμμητό.

«Το θέμα του νεκροταφείου είναι ένα θέμα υπαρκτό, ένα θέμα που η Πολιτεία έχει αδικήσει διαχρονικά τη Γλυφάδα, είναι ένα θέμα που μας καίει όλους μας» ανέφερε στην αρχή της εισήγησης του ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα. Ο ηγέτης της μείζονος αντιπολίτευσης στάθηκε συναινετικός μπροστά στο συμφέρον της πόλης αλλά καυτηρίασε τον τρόπο που έδρασε η δημοτική αρχή στο θέμα παρουσιάζοντας τις παραμέτρους που οδηγούν το θέμα του κοιμητηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή σε αδιέξοδο.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε «Είμαστε μαζί στο θέμα του νεκροταφείου αλλά ο τρόπος που δράσατε ήταν ατελέσφορος και διχαστικός διότι ενώ είχατε τη δυνατότητα, κατά την οκτάμηνη θητεία σας, να φέρετε το θέμα και να συζητήσουμε ουδέποτε δεν αναλάβατε μία πρωτοβουλία. Δεύτερον δεν είχατε καμία πρόταση για την αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό που επιβαρύνει την πόλη μας, και το οποίο δεν ορίζει περιαστικούς χώρους χρήσης για την πόλη μας ενώ όταν σας ετέθη στο ΔΣ της 25ης Ιουλίου 2011 από τον κ. Θεοδοσόπουλο δεν είχατε καμία απάντηση και τρίτον δράσατε σε μία περιοχή που κάηκε το 2009 και κηρύχθηκε αναδασωτέα σύμφωνα με το Δασαρχείο».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» κάλεσε τον κ. Κόκκορη σε μία σοβαρή και συγκροτημένη διεκδίκηση για τη χωροθέτηση νέου νεκροταφείου σε μία άλλη περιοχή με σαφώς λιγότερα νομικά προβλήματα, όπως είναι αυτή του πρώην στρατοπέδου της αεροπορίας. Ειδικότερα τόνισε «Εγώ κ. Δήμαρχε είμαι στη διάθεση σας πραγματικά να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση για χωροθέτηση νέου κοιμητηρίου σε μία περιοχή που κατά τη γνώμη μας έχει πολύ λιγότερα νομικά προβλήματα και αυτή είναι η περιοχή του πρώην στρατοπέδου της αεροπορίας» ενώ ανέλυσε τα επιχειρήματα που καθιστούν την έκταση της αεροπορίας πιο ρεαλιστική και πρόσφορη λύση «Πρώτα απ όλα έχει γίνει ήδη μία κορυφαία πράξη από την Πολιτεία και αυτή είναι η παραχώρηση έκτασης 80 στρεμμάτων , το ότι η περιοχή αυτή δεν έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και βεβαίως ότι βρίσκεται σε ένα χώρο στρατοπέδου και άρα είναι δύσκολο να θεωρηθεί ότι η κατασκευή ενός νέου νεκροταφείου θα είναι επιβαρυντική για το περιβάλλον».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης έθεσε τις βάσεις της συνεννόησης και της συναίνεσης με τη δημοτική αρχή ώστε να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της πόλης «Εγώ είμαι διατεθειμένος να σταθώ δίπλα σε οποιαδήποτε διεκδίκηση, διεκδίκηση που να έχει στόχο, όραμα και να έχει μία λογική νομικής και ουσιαστικής θωράκισης. Εδώ βρισκόμαστε όχι για να λύσουμε προσωπικές πολιτικές διαφορές αλλά βρισκόμαστε για να υπηρετήσουμε ένα κοινό καλό και το κοινό καλό επιβάλλει η Γλυφάδα να αποκτήσει νέο κοιμητήριο με σεβασμό στους νεκρούς ανθρώπους της, με σεβασμό στο μέλλον της και με σεβασμό απέναντι σε αυτό που όλοι θέλουμε να υπηρετείται επιτέλους σε αυτόν τον τόπο, δηλαδή στη λογική της νομιμότητας και της ευταξίας. Είμαι διατεθειμένος λοιπόν να βρεθώ όχι μόνο δίπλα σας αλλά μπροστά σας και να σας ανοίγω δρόμους για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το χρόνιο ζήτημα της πόλης μας».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!