tromaktiko: Οι εξουσίες της χώρας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εξουσίες της χώρας



Εκτελεστική Εξουσία: Δυστυχώς η κυβέρνηση έπαψε να είναι εκτελεστική εξουσία αλλά εκτελεστικό όργανο. Με τη βούλα τους σκοτώνουν την όποια σπίθα δημοκρατίας είχε μείνει. Άραγε έχουν καταλάβει ότι γονατίζουν απέναντι στους “αφέντες” τους και στους πολίτες της χώρας σηκώνουν το ανάστημά τους? Μήπως μπορούν να μας πουν σε τι τους παραπέμπει αυτό;
Νομοθετική Εξουσία: Η ιδιοτέλεια ανθρώπων με αξιώματα που καθορίζουν τη πορεία ενός λαού πώς λέγεται? Η ανάγκη, με όποιο κόστος, παραμονής στην αίθουσα της πίτας πως ερμηνεύεται από τους ίδιους και πώς από τους υπόλοιπους?

Δικαστική Εξουσία: Εδώ θα ξεκινήσω με rofl (rolling on the floor laughing) ως προς την λέξη εξουσία. Πραγματικά πως επέτρεψαν να γίνουν από εξουσία σε δημόσιους υπαλλήλους μόνο αυτοί γνωρίζουν.

Εξουσία των Media: Μετράνε δυνάμεις! Είναι όπως η Αμερική ενώ οι παραπάνω εξουσίες είναι η Ευρώπη ως προς την προσαρμοστικότητα και την ταχύτητα.

Εξουσία του λαού: Δυστυχώς ή ευτυχώς όταν ο λαός απαιτήσει την εξουσία σε αυτόν τότε θα έρθει αντιμέτωπος με το πραγματικό πρόσωπο της "δημοκρατίας". Αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς για κάποιους οι πιθανότητες να κερδίσει είναι πάντα με το μέρος του. Οπότε οι άλλες εξουσίες μπορεί να χρειαστούν πολλά ελικόπτερα!

ΥΓ: Κάποτε τους πολιτικούς τους έλεγαν λαμόγια. Τώρα απλά τους λένε "λίγους".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!