Τα αποτελέσματα γνωστά: έπεσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, χάθηκε η ευκαιρία να ονομαστούν τα Σκόπια «Σλαβομακεδονία», «Nova Macedonia» ή κάτι παρόμοιο και, τελικά, αυτό που πετύχαμε ήταν να εδραιωθεί (ανεπίσημα μεν, σε όλο τον κόσμο δε) η ονομασία «Μακεδονία» (μην γελιόμαστε ότι υπάρχει κανείς στο εξωτερικό που αποκαλεί τα Σκόπια FYROM – αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση).
Στη συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στον «Τύπο της Κυριακής» (4/9/2011) εμφανίζεται αμετανόητος για την εποχή εκείνη εξαιτίας της οποία αναγκάστηκε «να περπατήσει στην ‘πολιτική έρημο’, όπως έχει πει ο ίδιος.
Σε περίπτωση, μάλιστα, που γίνει πρωθυπουργός «θα εξακολουθήσει να κρατά την ίδια πολιτική»...(!)
Επιστροφή στον «ανένδοτο αγώνα» του ’90 δηλαδή!
Πράγματι, αυτές οι «εθνικό-πατριωτικές» θέσεις, μπορεί να έχουν απήχηση σε μεγάλο μέρος της εκλογικής πελατείας του κ. Σαμαρά. Το ερώτημα είναι ένα, όμως: Είναι ρεαλιστικές;
Και αν δεν ήταν ρεαλιστικές κατά τη δεκαετία του ’90, πόσο μάλλον σήμερα, με μια Ελλάδα αδύναμη και υπόλογη στο ΔΝΤ και στους δανειστές της.
Φυσικά και η χώρα μας δεν πρέπει να «σκύψει το κεφάλι». Σε μία διαπραγμάτευση, όμως, και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις. Η Ελλάδα έχει κάνει τις υποχωρήσεις της, δεχόμενη τη σύνθετη ονομασία. Τώρα είναι η σειρά των Σκοπίων.
Τη σωστή αυτή πολιτική ακολούθησε και η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Ας ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά γίνονται απλά για να «χαϊδέψουν τ’ αφτιά» των ψηφοφόρων του...
http://newssharkgr.blogspot.com/