tromaktiko: Το «Μεγάλο μας Τσίρκο» στο Μπενάκη

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το «Μεγάλο μας Τσίρκο» στο Μπενάκη



Το επίκαιρο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το «Μεγάλο μας Τσίρκο», σε σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, δασκάλου της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας του Κέντρου...
Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη στο Αμφιθέατρο επί της Πειραιώς 138 και Ανδρόνικου, για δύο παραστάσεις, την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:30 το βράδυ.
Το σημαντικό αυτό έργο που ανεβαίνει στη σκηνή του αμφιθεάτρου με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και με πρωταγωνιστές τους συμμετέχοντες στο θεατρικό τμήμα ενηλίκων του ΚΤΠ Δήμου Αμαρουσίου, είχε κερδίσει τις εντυπώσεις και το θερμότερο χειροκρότημα των θεατών όταν παίχτηκε στο Μαρούσι στις αρχές του καλοκαιριού.

Το «Μεγάλο μας Tσίρκο» διατρέχει την ελληνική ιστορία μέχρι την εποχή του Πολυτεχνείου, λογοκρίθηκε όταν πρωτοπαίχτηκε το 1973 και έρχεται σήμερα, περίπου 40 χρόνια μετά, να είναι το ίδιο επίκαιρο και πικρό, καθώς η ιστορική συγκυρία για τη χώρα είναι εξίσου δυσμενής.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΚΤΠ, που δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια περίπου και έχει ήδη ανεβάσει σημαντικές παραστάσεις όπως «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Λυσιστράτη», «Εκκλησιάζουσες», αφιερώνει την παράσταση στη μνήμη του αξέχαστου σύγχρονου Έλληνα δραματουργού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!