tromaktiko: Η τριήμερη... της Κυβέρνησης

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η τριήμερη... της Κυβέρνησης



Όλο το Υπουργικό Συμβούλιο «παρέλασε» στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ αλλά ελάχιστοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί απαξίωσαν πλήρως τον θεσμό της ΔΕΘ και αυτό θέλησαν να το κάνουν με κάθε τρόπο σαφές.

Βέβαια, οι υπουργοί τηρώντας την ρητή εντολή του πρωθυπουργού να μην προκαλέσουν με τις εμφανίσεις τους και τα «νυχτοπερπατήματα» τους, θα θυμούνται αυτή τη ΔΕΘ ως μια ανάμνηση τριήμερης σχολικής εκδρομής. Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι υπουργοί και υφυπουργοί προτίμησαν όλοι το ίδιο ξενοδοχείο, το πεντάστερο Μακεδονία Παλλάς και βέβαια κυκλοφορούσαν με το ίδιο λεωφορείο!

Εκτός από τον "λυκειάρχη" του «σχολείου» που έμεινε μακριά από τα «παιδιά» του και μόνος του, στο επίσης πενταστερο Χάγιατ, δίπλα στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, μήπως και χρειασθεί να φύγει - για τις ανάγκες του Ολι Ρεν και της ΕΕ- νύχτα και στα γρήγορα.

Όμως σημασία δεν έχει αν αυτοί πέρασαν καλά ή όχι αλλά αν η παρουσία τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης και του Αντιπρόεδρου Βαγγέλη Βενιζέλου, ήταν χρήσιμη και ωφέλιμη για την τοπική κοινωνία. Αν δηλαδή ασχολήθηκαν ο καθένας από τον τομέα του με τα ανοικτά ζητήματα της πόλης και πολύ περισσότερο αν έδωσαν λύσεις, παρά την οικονομική δυσπραγία των καιρών, Στην περίπτωση που δεχθούμε ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και για τη Θεσσαλονίκη, είναι απορίας άξιο γιατί κουβαλήθηκαν και έκαναν τους κομπάρσους στις ειλημμένες αποφάσεις της τρόικας;

Αν λοιπόν κάνουμε ταμείο, στα «σούρτα φέρτα», το μόνο που θα μετρήσουμε, επί τρείς ημέρες, είναι η παρουσία τους στο ...έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς και η συγκατάθεση τους στο νέο «χαράτσι» ακινήτων που εισηγήθηκε το οικονομικό επιτελείο υπό της αυστηρές οδηγίες της Τρόικας. Μ’ άλλα λόγια, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ούτε με Ολι Ρεν, ούτε σε καιρό... πολέμου, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Άλλωστε και το συνολάκι της Υπουργού Παιδείας (βλ φωτο antistrofa.gr την ώρα που ανεβαίνει το κυβερνητικό λεωφορείο) τυρκουάζ και μεταξωτό, μόνο σε στολή παραλλαγής δεν μοιάζει...
http://antistrofa.gr/index.php/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!