tromaktiko: Σχετικά με: "Έλεος με την φρενίτιδα των νέων για το εξωτερικό"

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με: "Έλεος με την φρενίτιδα των νέων για το εξωτερικό"



Φιλε, αναγνωστη που ποσταρες αυτη την αναρτηση, θα ηθελα και εγω να εκφρασω μερικα πραγματα.

Σχετικα με τους νεους, οταν οι περισσοτεροι με σπουδες σε επαγγελματικα Ιδρυματα, ΤΕΙ, Πανεπιστημια κτλ δεν μπορουν να βρουν δουλεια, δηλαδη τι θελεις να κανουν; Για ποσο ακομη θα ειναι ανεργοι; Για ποσο θα το αντεξουν; Αφου η ελληνικη αγορα εργασιας ειναι "κλειστη". Και οπως εχει αναφερει ενας αλλος αναγνωστης εδω, δεν ειναι λιποτακτες, νεοι ανθρωποι ειναι και αμα θελουν να το κανουν αυτο το βημα ας το κανουν, δικαιωμα τους.
Επισης, θα ηθελα να σε ενημερωσω σχετικα με το ερωτημα σου ("Ας κανουμε αυτοκινητοβιομηχανια. Οι Γερμανοί δλδ ειχαν πριν το '50...?? Οχι." ).
Επειδη γεννηθηκα και ζω σε αυτη τη χωρα, θα σε ενημερωσω λιγο πιο σωστα για να ξερεις.
Η Γερμανια γενικα την αυτοκινητοβιομηχανια την ειχε ηδη πριν απο το 1950. Συγκεκριμενα υπαρχει απο το 1870 με την Opel, και απο το 1908-1940 ιδρυθηκαν και ξεκινησαν την παραγωγη οι αλλες, οπως Αudi, BMW, Mercedes Benz, Volkswagen κτλ. Το ιδιο εγινε και με βιομηχανικες εταιριες που ασχολουνται με την παραγωγη ηλεκτρονικων και ηλεκτρικων προιοντων, οπως Bauknecht, Miele, Braun, Siemens και πολλες αλλες σε αλλους βιομηχανικους τομεις.
Δε θελω να σε κουραζω ουτε εσενα αλλα ουτε και τους υπολοιπους αναγνωστες, αλλα πριν γραψεις κατι που δεν εισαι σιγουρος γιαυτο, ενημερωσου πρωτα.
Να ιδρυσεις μια αυτοκινητοβιομηχανια οπως λες; Ναι να το κανεις, και πολυ καλη ιδεα ειναι επισης, αλλα φοβαμαι οτι θα χρειαστει (δυστυχως) καμια δεκαετια και λιγο βαζω. Επισης, οσο καιρο ειμαι για διακοπες στην Ελλαδα μια χαρα βλεπω τον τουρισμο. Δε λεω, μπορει να υπαρξει αυξηση με διαφορους τροπους, ισα ισα θα ειναι και καλυτερα μετα, αλλα ενταξει, οχι οτι τωρα ειναι ασχημα.
Οσο αφορα για την "ανιατη" ασθενεια που λες, δεν θα κανω αναλυση, αλλα σε ολους τους επαγγελματικους κλαδους υπαρχει κινδυνος ο εργαζομενος να εχει προβληματα υγειας και να μην μπορει μετα απο χρονια να γινει καλα. Ελεος, δηλαδη στην Ελλαδα αυτοι που εργαζονται στην βιομηχανια δεν προκειτε να εχουν προβληματα υγειας μετα απο πολλα χρονια; Τελος παντων, δε θα δωσω συνεχεια σε αυτο το κομματι.
Ελπιζω να τα πραγματοποιησεις καποια στιγμη ολα αυτα που σκεφτεσαι οτι θα κανεις, αλλα μην "τα βαζεις" με τους υπολοιπους, μπορει να μην εισαι στη θεση τους και γιαυτο δεν μπορεις να καταλαβεις πως σκεφτονται και τι προβληματα εχουν. Και μη τα παρεις στραβα ολα αυτα, δε σε κατακρινω.
Καλη τυχη σου ευχομαι. Ενας πολιτης της Γερμανιας (22 χρονων).

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!