tromaktiko: Ο φόβος “αδειάζει” το δημόσιο

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο φόβος “αδειάζει” το δημόσιο



Aκόμη και αν δεν ισχύει η θεωρία ότι ο φόβος είναι το ισχυρότερο μεταξύ των
συναισθημάτων, στην περίπτωση...
της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των υπαλλήλων που υπηρετούν στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, το σχετικό θεώρημα επιβεβαιώνεται πλήρως. Και… κάνει τη δουλειά του.

Καθώς λοιπόν συμπληρώνεται περίπου μια εβδομάδα από την έναρξη της… κυνηγετικής περιόδου, με ζωντανά θηράματα εκείνους που εργάζονται στο δημόσιο, και την απειλή της εργασιακής εφεδρείας να στοιχειώνει το πρωινό ξύπνημα αλλά… και την υπόλοιπη ημέρα τους, το «έξυπνο σχέδιο» της Κυβέρνησης δείχνει να έχει ήδη, τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματά του.

Επενδύοντας λοιπόν στον φόβο της απόλυσης, η Κυβέρνηση ενημερώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων ότι, τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί αισθητά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια εργασίας.

Το δημόσιο… αδειάζει από μόνο του, μια εξέλιξη η οποία διευκολύνει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. Για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο που επιλέγει να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, η Κυβέρνηση χρεώνεται το μισό ή και… καθόλου πολιτικό κόστος, σε σχέση με εκείνο που θα συνεπάγεται η απευθείας απόλυση κάποιου, είτε απευθείας, είτε μέσω του μαρτυρίου της εργασιακής εφεδρείας.

Καμία έκπληξη λοιπόν για το γεγονός ότι στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πολλαπλώς ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις. Ο «φόβος» λειτουργεί και αυτή τη φορά υπέρ της εξουσίας. Και αποπροσανατολίζει τους θιγόμενους.
www.statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!