tromaktiko: Σχετικά με: "Εκείνη η ώρα δεν θα αργήσει..."

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με: "Εκείνη η ώρα δεν θα αργήσει..."



Απάντηση στο: Εκείνη η ώρα δεν θα αργήσει...
Απ' ό,τι κατάλαβα είστε εκπαιδευτικός.
Έτσι είναι ακριβώς όπως τα λέτε και μάλιστα εσείς έχετε και μια ευθύνη απέναντι σε αυτά τα παιδιά, τους πολεμιστές του αύριο. Όταν λέω πολεμιστές, αναφέρομαι στην ολιστική του και πραγματική έννοια. Στους ανθρώπους εκείνους που αγωνίζονται όχι απαραίτητα με τα όπλα, αλλά με ό,τι διαθέτουν σε υλικό και ψυχικό επίπεδο για να τα βγάλουν πέρα και να σώσουν το σύνολο. Τέτοιους μαθητές πρέπει να προετοιμάζετε σιγά σιγά... έτοιμους να παλέψουν με κάθε μέσο για να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση. Και πώς θα γίνουν όλα αυτά; Διδάξτε πρώτα απ' όλα ΙΣΤΟΡΙΑ (την ΑΛΗΘΙΝΗ όχι την παραποιημένη συμβατική) να μάθουν ποιοι ήταν οι γίγαντες πρόγονοί μας και πώς τα 'βγαζαν πέρα στις δύσκολες στιγμές.

Διδάξτε τους πως να ξεχάσουν τον ΦΟΒΟ, ότι μας έχουν στο χέρι και καλά και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όλοι μαζί ενωμένοι, μονιασμένοι και συντονισμένοι σαν λαός μπορούμε να καταφέρουμε τα ΠΑΝΤΑ.

Διδάξτε τους να έχουν ατσάλινο ΗΘΙΚΟ και να αγωνίζονται παντού και πάντα, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Να μάθουν να κοπιάζουν για το κάθετι, είτε αυτό είναι υλικό αγαθό είτε πνευματικό.

Μόνο έτσι θα προετοιμάσουμε τους ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ του αύριο... τη νέα γενιά μας... τα παιδιά μας...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!