tromaktiko: Δεν βάζει στο μάτι πολιτικά αξιώματα, ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν βάζει στο μάτι πολιτικά αξιώματα, ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου



Η Εκκλησία ουδέποτε επιχείρησε να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στις χθεσινές επικρίσεις της Κυβέρνησης και... κομμάτων για τις δηλώσεις του, ότι μετά τις δημοτικές εκλογές θα παρουσιάσει στο λαό σχέδιο λύσης του Κυπριακού και θα τον καλέσει να επιλέξει υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μέσα από κατάλογο προσωπικοτήτων.

Ξεκαθαρίζοντας ότι η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, αλλά μόνο για το εθνικό θέμα, ο Μακαριώτατος είπε ότι οι προσπάθειές του γίνονται για την ενότητα και ότι εθελοτυφλούν όσοι πιστεύουν ότι θα έρθει μόνο με λόγια.

Η ενότητα, είπε, επέρχεται με ομόφωνη εθνική γραμμή. Οι προσπάθειες της Εκκλησίας, ανέφερε ο προκαθήμενός της είναι να βρεθεί ομόφωνη εθνική γραμμή, ώστε ο λαός να εργαστεί για να μην τουρκοποιηθεί η πατρίδα μας.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί ανησυχούν ορισμένοι, τους οποίους συμβούλευσε να κοιμούνται ήσυχα. «Η Εκκλησία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «δεν ενδιαφέρεται για θέσεις και αξιώματα, αλλά έχει μεγάλο έργο και δεν καταπιάνεται με αυτά τα ευτελή».

Το σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Τα κόμματα καλούνται να απαντήσουν ποιος είναι ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας σε ένα σύγχρονο κράτος όπως η Κύπρος, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.

Η πολιτική, είπε, είναι θέμα των πολιτικών και της πολιτικής ηγεσίας και επεσήμανε ότι τα σύγχρονα ευνομούμενα κράτη δομούνται στη βάση της αντιπροσωπευτικότητας.

Έτσι λειτουργούν τα σύγχρονα κράτη, σημείωσε ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε ότι γι’αυτό η Κυβέρνηση έχει καλέσει τα κόμματα να τοποθετηθούν ευθαρσώς πως βλέπουν την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!