tromaktiko: Η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου καταγγέλλει την Τουρκία στην ΕΕ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου καταγγέλλει την Τουρκία στην ΕΕ



Την προκλητική στάση της Τουρκίας στο θέμα του φυσικού αερίου, καταγγέλλει η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, ΣΔ) με επιστολές που απέστειλε στον Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους και τους...
επικεφαλής και μέλη των αντιπροσωπειών των 27 κρατών μελών του Ευρωκοινοβουλίου που ανήκουν στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Ανακοίνωση του γραφείου της Ευρωβουλευτού αναφέρει ότι η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στις διαρκείς απειλές που εκτοξεύει η Αγκυρα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο να παρεμποδίσει την Κύπρο, χώρα μέλος της ΕΕ, στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και στην έρευνα για εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη.

Στην επιστολή της, η Κύπρια ευρωβουλευτής τονίζει την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις κατά της Τουρκίας ώστε να τερματίσει τις απειλές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και ζητά από τον Μάρτιν Σουλτς να θέσει το θέμα για συζήτηση στη διάσκεψη των Προέδρων αλλά και στην ατζέντα της ολομέλειας της ερχόμενης εβδομάδας στο Στρασβούργο, ώστε το Ευρωκοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συζητήσουν εκτενέστερα το θέμα και να πάρουν μέτρα.

Αναφέρει επίσης πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πτοηθεί από τις τουρκικές απειλές, ούτε από τον εκβιασμό πως η Αγκυρα θα ενεργοποιήσει την παράνομη συμφωνία για γεωτρήσεις με το παράνομο ψευδοκράτος ή ακόμα από την παρουσία τουρκικών πολεμικών στο Αιγαίο και στο Καστελόριζο, αφού η συμπεριφορά της Τουρκίας θα έπρεπε να είναι καλά γνωστή στην ΕΕ, που με τη σειρά της θα έπρεπε να επιδείξει έμπρακτα την κοινοτική της αλληλεγγύη.

Προσθέτει επίσης πως η Τουρκία παραμένει ένα κράτος 'τρομοκράτης της Μεσογείου' του οποίου οι απειλητικές διαθέσεις εκπορεύονται από την ισχυρή φιλοδοξία να διαδραματίσει καθοριστικό και ηγεμονικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στον αραβικό κόσμο, ερχόμενο σε αντιπαράθεση και με το Ισραήλ.

Τέλος, η κ. Παπαδοπούλου τονίζει πως τυχόν επιτυχής έκβαση των εξορύξεων θα αποβεί προς όφελος όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!