Δεν είναι όμως το ίδιο «πολιτική» με τον προκάτοχό της. Που μπορεί να χαρακτηρίζεται από τους συντρόφους του στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα «άρρωστος», για την αδυναμία του να συγκρατήσει τις ορμές του, όλοι ωστόσο αναγνωρίζουν το φυσικό ταλέντο του. Ενίοτε δε, το αποθεώνουν.
Επί ημερών Στρος-Καν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα δεν βρέθηκε ποτέ πραγματικά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Επειδή ο Γάλλος, για τις δικές του προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις, ήθελε να πιστωθεί τη διάσωση του ευρώ, που περνάει φυσικά μέσα από τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας. Και έτσι, έπαιρνε πάνω του την πολιτική διευθέτηση αντιδικιών μεταξύ των τεχνοκρατών της τρόικας.
Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει η Κριστίν Λαγκάρντ. Και αυτό φάνηκε περίτρανα από τα δείγματα γραφής της μέχρι σήμερα θητείας της. Η αποδοχή των ικανοτήτων της ωστόσο, μετριάζει την παρεμβατική ικανότητά της.
Έχει λοιπόν τη σημασία του το γεγονός ότι με σημερινές δηλώσεις της στο «Der Spiegel», διαβεβαιώνει ότι οι διεθνείς εταίροι που απαρτίζουν την τρόικα, δεν πρόκειται να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, και επομένως να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ. «Έχουν συναίσθηση ευθύνης, και θα βρουν τη λύση», διαβεβαιώνει η Κριστίν Λαγκάρντ. Παραγνωρίζοντας τη δομική ροπή της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης προς την… παιδική χαρά.