tromaktiko: Κρήτη: Ζητείται ... φοιτητική στέγη!

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κρήτη: Ζητείται ... φοιτητική στέγη!



Στα περυσινά επίπεδα - σε ορισμένες περιπτώσεις ελαφρώς μειωμένες - είναι οι τιμές των διαμερισμάτων που διατίθενται προς...
ενοικίαση στους φοιτητές στο Ηράκλειο. Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, μάλιστα, το ενδιαφέρον έχει κορυφωθεί. Οι φοιτητές αυτή την περίοδο μεταβαίνουν στις πόλεις όπου βρίσκονται οι σχολές τους, κάνοντας ένα αγώνα δρόμου για να βρουν τη στέγη των φοιτητικών τους χρόνων.

Ειδικά φέτος, η αναζήτηση φοιτητικής στέγης αναδεικνύεται σε ...παζλ για γερούς λύτες, με δεδομένη την οικονομική κρίση, που "ρίχνει" τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να αναζητείται το καλύτερο σπίτι, στην καλύτερη τιμή!

Σύμφωνα με την πρόεδρο των κτηματομεσιτών του νομού Ηρακλείου, τα studios κοστίζουν από 220 - 230 ευρώ και φθάνουν τα 280, τα επιπλωμένα studios αγγίζουν τα 300 ευρώ ενώ οι δίχωρες γκαρσονιέρες τιμώνται προς 270 ευρώ και φθάνουν τα 350 ευρώ, όταν είναι επιπλωμένες.

Σε κάθε περίπτωση, καθοριστικός παράγοντας για την τιμή ενός φοιτητικού διαμερίσματος είναι η θέση του, τα τετραγωνικά του και η παλαιότητά του ενώ εξαρτάται από το αν ένα φοιτητικό σπίτι βρίσκεται ή όχι στο κέντρο της πόλης όπου οι τιμές ξεφεύγουν, ξεκινώντας από τα 350 ευρώ και φτάνοντας στα 400 με 430 ή και παραπάνω! Κατά μέσο όρο, πάντως, το ενοίκιο που θα κληθεί να καταβάλλει ένας φοιτητής στο Ηράκλειο ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Την ίδια ώρα, μειωμένες κατά 10% είναι φέτος οι τιμές στα παλιά διαμερίσματα Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε περιοχές που φιλοξενούν πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ αρκετά δελεαστική εμφανίζεται για τους νέους και η ιδέα της συγκατοίκησης.

Οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν για τη διαμονή των παιδιών τους που ξεκινούν τις σπουδές τους στην Αθήνα ή τον Πειραιά από 200 έως 280 ευρώ για μία γκαρσονιέρα ή ένα στούντιο.

Όσοι επιλέξουν τη λύση της συγκατοίκησης σε δυάρι θα χρειαστεί να καταβάλουν για τη μίσθωσή του 300-450 ευρώ ενώ η πτώση των τιμών στην πρωτεύουσα ανέρχεται στα 10% με 12%, όσον αφορά στα παλιά διαμερίσματα. Παράλληλα, μείωση καταγράφεται και στα νεόδμητα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!