tromaktiko: Σχετικά με: "Τελικά δεν κάνουμε χωρίς τους δημόσιους υπάλληλους;"

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με: "Τελικά δεν κάνουμε χωρίς τους δημόσιους υπάλληλους;"



Δεν νομίζω ότι είσαι σωστός όταν αναφέρεις ότι περιγράφω το "προφίλ του ΔΥ". Κάνεις μεγάλο λάθος! Περιγράφω το προφίλ του ανθρώπου της γενιάς μου, του νέου που...
σπούδασε ΕΔΩ, έκανε μεταπτυχιακό ΕΔΩ (με τις όποιες δυσκολίες και τα 2, γιατί οι γονείς του δεν είχαν τους πόρους να τον βοηθήσουν για να πάει στο εξωτερικό) και επέλεξε να εργαστεί ΕΔΩ. Και όταν ένας νέος, ο οποίος έχει φάει τη μισή του ζωή σχεδόν διαβάζοντας, βγει στην αγορά εργασιας, η απογοήτευση είναι τεράστια. Δεν διορίστηκαν όλοι στο Δημόσιο αμέσως μόλις ορκίστηκαν. Όχι, κάνεις λάθος. Δούλεψαν στο ιδιωτικό τομέα και παράλληλα έψαχναν για κάτι καλύτερο, το οποίο για άλλους θεωρείται το Δημόσιο και για άλλους όχι.
Και για απάντησέ μου σε παρακαλώ, σε ποια ακριβώς χώρα θα έπρεπε να "παράγω προϊόν πρωτογενούς – δευτερογενούς κτλ τομέα"? Προσφέρει η χώρα μου βιομηχανία? Κάνει εξαγωγές προϊόντων και δεν το ήξερα? Πού ακριβώς αναφέρεσαι? Ή μήπως όποιος είναι ιδιωτικός υπάλληλος δεν καθορίζει τη ζωή του βάσει των κερδών του? Ή μήπως η απόλυση ΠΛΕΟΝ δεν θα ήταν πιθανή? Αλλά είπαμε, πιο εύκολο είναι να απολύσεις Δ.Υ. και να μειώσεις μισθούς, να βάζεις φόρους και να ανεβάζεις τον ΦΠΑ, παρά να πατάξεις τη φοροδιαφυγή, να πιάσεις τους υπαίτιους, να οδηγήσεις στη δικαιοσύνη τους πολιτικούς, τα ονόματα των οποίων με αποδείξεις πλέον εμπλέκονται σε σκάνδαλα δισ. €, για να μπορέσει να έρθει η κάθαρση. Η κάθαρση δεν έρχεται με τον αφανισμό του Δημ. Τομέα. Όλα όσα αναφέρεις είναι μικροαστικές - κομπλεξικές αντιλήψεις. Φυσικά και ζω αξιοπρεπώς και δεν έχω να ντρέπομαι για τίποτα, γιατί και έχω δουλέψει σκληρά και έχω το σθένος να υπερασπιστώ τις επιλογές μου. Ναι, ασφαλώς και υπάρχουν πάρα πολλοί που μπήκαν "από το παράθυρο", πάρα πολλοί που κοπρσκυλιάζουν συνέχεια και παίρνουν τον μισθό τους χωρίς να το αξίζουν, όμως μη μου πεις ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν τα "βύσματα", μη μου πεις ότι δεν μπορεί κάποιος να σου φάει τη δουλειά, είτε γιατί είναι ανηψιός - ξάδερφος - γαμπρός του εργοδότη σου είτε έχει "ωραία πόδια".
Παντού γίνονται και για πάντα θα γίνονται.
Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε ότι πρέπει να φύγουν από τη χώρα ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, όποια κι αν είναι αυτά, όπου κι αν δουλεύουν και όσα κι αν παίρνουν. Και συμφωνώ απόλυτα με τον αναγνώστη του "Σχετικά με: "Τελικά δεν κάνουμε χωρίς τους δημόσιους υπάλληλους;", ότι στόχος των πολιτικών είναι να διαιρέσουν την κοινή γνώμη (και κυρίως τη νεολαία), έτσι ώστε ευνουχισμένη να την κάνουν υποχείριο τους.
Μη στέκεσαι σ'αυτά, αλλά ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!