tromaktiko: Γ. Καρασμάνης: «Πότε επιτέλους θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής των εργατικών κατοικιών στην Κρύα Βρύση;»

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Καρασμάνης: «Πότε επιτέλους θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής των εργατικών κατοικιών στην Κρύα Βρύση;»



από το Γραφείο Τύπου
Προς τους κ. κ.
1. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
2. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
3. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Με την υπ’ αριθ. 6864/30-11-2010 ερώτησή μου, επεσήμανα την απαράδεκτη στασιμότητα που παρατηρείται εκ μέρους της τωρινής Κυβέρνησης στο θέμα των εργατικών κατοικιών της Κρύας Βρύσης. Και τούτο παρά τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου έργου ( έπειτα και από τις συνεχείς παρεμβάσεις του ερωτώντος ), από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την υπογραφή ( στις 19 Μαΐου 2009 ) από τον τότε Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος έγκρισης του ρυμοτομικού σχεδίου του οικοπέδου κατασκευής των εργατικών κατοικιών στην Κρύα Βρύση.

Επειδή από τις απαντήσεις που δόθηκαν στα τέλη του 2010 από τα συναρμόδια Υπουργεία, προέκυπτε ότι μεσολάβησε 1,5 και πλέον χρόνος από την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ουσιαστικά να έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στο συγκεκριμένο έργο, αφού το Προεδρικό Διάταγμα που απαιτούνταν και είχε ετοιμάσει η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ για να προχωρήσει ο Οργανισμός εργατικής Κατοικίας ( Ο.Ε.Κ. ) στην άδεια οικοδόμησης και ακολούθως στη δημοπράτηση του έργου, συνέχιζε να βρίσκεται στο στάδιο των τελικών υπογραφών.

Επειδή τέλος, οχτώ περίπου μήνες έπειτα από τις απαντήσεις αυτές των συναρμόδιων Υπουργείων, ακόμη δεν έχει γίνει η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ εκ νέου οι κύριοι Υπουργοί,

1. Σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται σήμερα το έργο κατασκευής των εργατικών κατοικιών στην Κρύα Βρύση;

2. Πότε επιτέλους θα προχωρήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στην άδεια οικοδόμησης και ακολούθως στη δημοπράτηση του έργου αυτού;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!