tromaktiko: Αλλαγές στις δομές των υπουργείων

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαγές στις δομές των υπουργείων



Αλλαγές στις δομές των υπουργείων εξήγγειλε την Τρίτη ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, μιλώντας σε συνάντηση των... γενικών γραμματέων των υπουργείων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
«Απαντώντας με αποφασιστικότητα στο επιτακτικό αίτημα για ριζική ανασυγκρότηση του κράτους, έχουμε εισαγάγει νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες πραγματοποιούμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στον τομέα της απλοποίησης των διοικητικών δομών των δημόσιων φορέων και κατ' επέκταση στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. Οδηγούμαστε σε ενιαία οργανογράμματα φορέων στο μέτρο του δυνατού, οδηγούμαστε σε ενιαίες δομές υπουργείων, ευκολότερα διαχειρίσιμες αλλά και πιο λειτουργικές» ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόβλιας έκανε γνωστό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 49, παρ.12 του Ν.3943/2011 συστήνεται σε κάθε υπουργείο Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, στην οποία υπάγονται όλες οι υφιστάμενες οικονομικές οργανικές μονάδες.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την άλλη πλευρά, έχει ετοιμάσει σχέδιο-υπόδειγμα Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα αποστείλει άμεσα σε όλα τα Υπουργεία προκειμένου να επισπεύσει και να διευκολύνει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων οργανογραμμάτων τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!