περιεχομένου σειράς τηλεφωνικών συνομιλιών του Ιταλού πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι.
Στις συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνομιλίες επιβεβαιώνεται ουσιαστικά ότι ο «Καβαλιέρε» συναναστράφηκε σειρά γυναικών που του παρουσίασε ο Ταραντίνι.
Ο Ντάβιντε Τζότζια, από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσε: «Τα λόγια τελείωσαν, η Ιταλία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να διοικείται από έναν πρωθυπουργό που να θεωρεί την διακυβέρνηση της χώρας, χόμπι. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρέπει να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο και να παραιτηθεί».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προοδευτικού κόμματος «Ιταλία των Αξιών», Αντόνιο Ντι Πιέτρο «εκείνος που πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να αποσυνδέσει από την τεχνητή υποστήριξη της νοσούσα κυβέρνηση, είναι ο γραμματέας της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι. Διαφορετικά γίνεται συνένοχος του Ταραντίνι και εκβιάζει την κυβέρνηση για συγκεκριμένα συμφέροντα».
Και ο Λορέντσο Τσέζα, από το κεντρώο κόμμα Udc, ζητά από τον «Καβαλιέρε» «να δείξει στους Ιταλούς ότι είναι γενναιόδωρος, και κατά συνέπεια, να αποφασίσει να παραιτηθεί, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βοηθήσει το κόμμα του να ξεκινήσει μια καινούρια φάση». Ο δε γραμματέας του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι, Νίκι Βέντολα, δηλώνει, χωρίς περιστροφές, οτι «ελπίζει να γυρίσει η Ιταλία, όσο γίνεται πιο γρήγορα, την σιχαμερή αυτή σελίδα και να μπορέσει να βρει κάποια προοπτική σωτηρίας, ένα κάποιο ίχνος ελπίδας».
Ο Τζανφράνκο Φίνι, πρόεδρος της βουλής και πρώην στενός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, ζητά επίσης «μια νέα κυβέρνηση με διαφορετικό πρωθυπουργό, διότι η Ιταλία χρειάζεται έναν επικεφαλής της κυβέρνησης που να μπορεί να διοικεί και όχι κάποιον που να μην λέει, ως αστείο, ότι έχει άλλα πράγματα να σκεφθεί».
Από την κυβέρνηση, ο υπουργός αρμόδιος για την εφαρμογή του προγράμματος, Τζανφράνκο Ροτόντι, απαντά ότι «Ο Μπερλουσκόνι θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο μόνον αν χάσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου» ενώ ο υπουργός δημόσιας διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέττα, προσθέτει ότι «παρά τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από την χώρα, σκέφτομαι ποια είναι η ταυτότητά μας, πόσα πράγματα κάναμε και τι πρέπει ακόμη να ολοκληρώσουμε, και δεν μπορώ να μην νιώθω αισιόδοξος».