tromaktiko: Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...



Η επικείμενη έναρξη των γεωτρήσεων στα ανοικτά της Κύπρου και οι απειλές της Τουρκίας, η συνέχιση της διαδικασίας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί και οι... αντιδράσεις των συντεχνιών στα μέτρα για την οικονομία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σχέδιο Β’ στις έρευνες», αναφέρει πως λίγα 24ωρα πριν να αρχίσουν οι έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων, η Λευκωσία αποφάσισε να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων. Αλλού αναφέρει πως ο αλτρουισμός του Αντρέα Ιωαννίδη και του Λάμπρου Λάμπρου αναδείχθηκε από την κατάθεση του αντιπλοίαρχου Χαραλάμπους στην Ερευνητική Επιτροπή για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Δεσμεύθηκε για αξιόπιστο πόρισμα», αναφέρει πως τη δέσμευση έναντι των συγγενών κα της κυπριακής κοινής γνώμης ότι θα παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και σοβαρό πόρισμα για τους ενόχους της τραγωδίας στο Μαρί ανέλαβε ο Πόλυς Πολυβίου με δήλωσή χθες, τελευταία ημέρα των ακροάσεων. Αλλού αναφέρει πως αντιδρά η ΟΗΟ ΣΕΚ για το β’ πακέτο μέτρων για την οικονομία, προσθέτοντας ότι θα γίνει νέα προσπάθεια την Τρίτη αφού χθες δεν λήφθηκε απόφαση για το θέμα.

«Η Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τρικυμία στη Μεσόγειο», αναφέρει πως στα ύψη ανεβαίνει ο υδράργυρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Τουρκία να κλιμακώνει την ένταση, έχοντας ως φόντο την έναρξη των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο «Αφροδίτη». Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε πως στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας αντιτάσσουμε την πολιτική του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Μας θωρακίζουν οι ενέργειες της Κυβέρνησης», αναφέρει πως οι ενέργειες της Κυβέρνησης σε πολιτικο-διπλωματικό επίπεδο έχουν θωρακίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για το φυσικό της πλούτο έναντι των τουρκικών απειλών. Για αυτές τις ενέργειες και τα περαιτέρω βήματα ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους αρχηγούς των κομμάτων, στα πλαίσια συνεδρίας του Ατυπου Συμβουλίου Αρχηγών. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού διεμήνυσε πως το ΑΚΕΛ δεν πλήττεται γιατί είναι ζυμωμένο με το λαό.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σκέψεις από την ΕΕ για ελέγχους στα σύνορα», αναφέρει πως τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορεί να δουν τους ελέγχους συνόρων με τους γείτονές τους να αποκαθίστανται στο μέλλουν εάν κατ’ επανάληψη αποτυγχάνουν να προστατέψουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, σύμφωνα με πρόταση που έκανε η Κομισιόν. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η συντεχνία των καθηγητών ανακοίνωσε χθες πως θα πραγματοποιήσουν μονοήμερη απεργία διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας και απείλησαν να κλιμακώσουν τα μέτρα τους αναλόγως των εξελίξεων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!