tromaktiko: Καταγγελία για φροντιστήριο στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία για φροντιστήριο στις Συκιές Θεσσαλονίκης



Ίσως σε άλλες εποχές να μην ασχολούμουν καθόλου με το συγκεκριμένο θέμα. Νομίζω όμως ότι πρέπει πλέον να ενεργοποιηθούμε όλοι αυτοί που πιστεύουμε στην νομιμότητα, και ότι μόνο έτσι αυτός ο τόπος θα βρει ξανά τον δρόμο του.

Εχθές παρέλαβα με αλληλογραφία διαφημιστικό υλικό φροντιστηρίου (με πολλά κέντρα στην Θεσσαλονίκη) που απευθυνόταν στον γιο μου, μαθητή στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Ήρθε συγκεκριμένα από το κέντρο της Βάρνας Συκεών. Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω συγκεκριμένα το όνομα του φροντιστηρίου. Βάση του νόμου όπως το είδα στην ιστοσελίδα Αρχής Προσωπικών Δεδομένων (http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,24209&_dad=portal&_schema=PORTAL), στην περίπτωση της έντυπης αλληλογραφίας δεν είναι απαραίτητο να έχω δώσει την συγκατάθεσή μου, αρκεί ο αποστολέας να έχει βρει τα στοιχεία μου από κάποια δημόσια προσβάσιμη πηγή (π.χ. τηλεφωνικό κατάλογο). Είναι πολύ απλό να πω ότι τα στοιχεία του παιδιού μου (όνομα, δ/νση και το γεγονός ότι είναι μαθητής στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού|) δεν υπάρχουν σε καμιά δημόσια πηγή και η αλήθεια είναι ότι αυτό που με πείραξε είναι ότι ήταν στο όνομα του παιδιού!

Σε ανώνυμη τηλεφωνική επικοινωνία με το φροντιστήριο, τους ρώτησα από που βρήκαν τα στοιχεία μου και η απάντηση ήταν "από κάποια διαφημιστική και δεν μπορούμε να σας πούμε από ποια". Εννοείται βέβαια ότι θα κάνω επίσημη καταγγελία στην αρχή προστασίας δεδομένων και θα περιμένω απάντηση... Η επόμενη ενέργεια βέβαια είναι να συμβουλευτώ και δικηγόρο.

Να διευκρινίσω ότι η καταγγελία δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το γεγονός ότι κάποιο φροντιστήριο επεξεργάστηκε τα στοιχεία του παιδιού μου (αν και αυτό με πείραξε πολύ), αλλά περισσότερο με το γεγονός ότι προφανώς κάποιος τα έδωσε με κάποια (κάτω από το τραπέζι) αμοιβή. Να διευκρινίσω βέβαια ότι σε αυτή την δ/νση ζούμε τον τελευταίο 1 χρόνο και δεν υπάρχει περίπτωση να την βρουν από πουθενά αλλού εκτός από το σχολείο του. Νομίζω ότι αν θέλουμε να υπάρχει κάποιο μέλλον γι αυτή την χώρα, να ξεκινήσουμε από τα "μικρά" πράγματα και να τα "ψάχνουμε"...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!