tromaktiko: Δε βρίσκεται «σε κατάσταση άρνησης» η ευρωζώνη αναφορικά με την κρίση (Τρισέ)

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δε βρίσκεται «σε κατάσταση άρνησης» η ευρωζώνη αναφορικά με την κρίση (Τρισέ)



Τη διαβεβαίωση ότι η ευρωζώνη δεν «βρίσκεται σε κατάσταση άρνησης» όσον αφορά στην κρίση χρέους έδωσε ο πρόεδρος ...
της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ από την Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι θα δοθεί χρόνος στις δημοκρατίες της ΕΕ να εξετάσουν τις αποφάσεις που θα εφαρμόσουν για την αντιμετώπισή της.

«Δεν βρισκόμαστε σε άρνηση», είπε ο Τρισέ στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Επιτροπής Μπρέτον-Γουντς. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια κρίση που συνδέεται με τους κινδύνους οι οποίοι απορρέουν από τα δημόσια χρέη. . . είμαστε το επίκεντρο αυτής της παγκόσμιας κρίσης», επισήμανε.

Παράλληλα, επιχείρησε να ρίξει του τόνους σε ό,τι αφορά τις εκκλήσεις προς την ευρωζώνη να επιταχυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Έχουμε δημοκρατίες. (Οι αποφάσεις) θα πρέπει να εγκριθούν με όλες τις (προβλεπόμενες) διαδικασίες», είπε, αναφερόμενος στη συμφωνία που συνήφθη από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ευρωζώνης την 21η Ιουλίου και δεν έχει ακόμα τεθεί σε εφαρμογή.

«Η διαδικασία κύρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο επίπεδο των κοινοβουλίων. Και ασφαλώς, αφού πάρουμε όλες της αποφάσεις, τότε θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μελλοντικά προβλήματα, και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις παρατηρήσεις που θα κάνουμε από τη στιγμή (που η συμφωνία θα) τεθεί σε εφαρμογή», πρόσθεσε ο Τρισέ.

Η ΕΚΤ πρέπει να δίνει τη σύμφωνη γνώμη της ώστε να αποφασίζεται ότι συντρέχουν «εξαιρετικές συνθήκες» που δικαιολογούν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να παρεμβαίνει στην αγορά κρατικού χρέους και να αγοράζει ομόλογα κρατών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!