tromaktiko: Φοροεπιδρομή...μέχρι πού θα φτάσει;

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Φοροεπιδρομή...μέχρι πού θα φτάσει;



Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ των οικονομικών, αν μπορείτε σας παρακαλούμε μπορείτε να μας ενημερώσετε υπεύθυνα πόσο θέλετε να μας τσακίσετε σε έκτακτες εισφορές; Ξέρετε εμείς, σε αντίθεση με εσάς, έχουμε προγραμματίσει...
τα έξοδά μας (τώρα αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνετε γιατί δεν έχετε δουλέψει ποτέ) και θέλουμε να έχουμε ένα πρόγραμμα στον οικονομικό μας προγραμματισμό. Θέλουμε να πληρώσουμε τις παράλογες υποχρεώσεις που μας θέτετε, αλλά μας δυσκολεύετε λίγο γιατί δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε το μέλλον μας (αν υπάρχει μέλλον).

Αγαπητές οργανώσεις και συνδικάτα εργαζομένων μπορείτε να μας ενημερώσετε αν σκοπεύετε με κάποιον τρόπο να αντιδράσετε ή αν βαριέστε να ασχολειθείτε με το θέμα;

Αγαπητοί δημόσιοι υπάλληλοι μπορείτε επιτέλους να καταγγείλετε τα κακώς κείμενα της υπηρεσίας σας; Αυτούς που λαδώνονταν, αυτούς που έκλεβαν το φορέα σας, αυτούς τους διευθυντές που έπαιζαν με τα χρήματα των ταμείων σε τοξικά, τους πολιτικούς που έβγαζαν συντάξεις για τους εαυτούς τους που δεν δικαιούνταν κλπ κλπ κλπ;

Αγαπητοί επιχειρηματίες μπορείτε επιτέλους να πληρώσετε αυτά που σας αναλογούν και να μην πρίζετε τον φοροτεχνικό σας για το πως θα καταφέρετε να μην πληρώσετε ΦΠΑ, να διώξετε χωρίς αποζημίωση τον υπάλληλό σας, να δηλώσετε ψευδή εισοδήματα κλπ κλπ κλπ

Τέλος αγαπητοί μας αστυνομικοί, μπορείτε επιτέλους να μας πείτε μέχρι πότε θα προστατεύετε αυτούς που κατ' ιδίαν βρίζετε; Το ξέρετε ότι η ιστορία θα σας καταγράψει σαν τους κύριους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης; Δε μας φταίει κανένας πολιτικός, ψυχοπαθής δολοφόνος, η νονός της νύχτας, αν εσείς αντί να τους κυνηγάτε τους προστατεύετε. Παρακαλώ ενημερώστε μας για τη στάση σας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον εξοργιστεί από την τελευταία απίστευτη και χειρότερη όλων έως τώρα φορο-επιδρομή. Αυτό που επέβαλαν αυτή τη φορά με τα χαράτσια στα ακίνητα και το ρεύμα θα είναι για πάρα πολλούς εξοντωτικό. Όμως, μακάρι να κάνω λάθος, πιστεύω ότι το χειρότερο που θα μας συμβεί τις προσεχείς εβδομάδες δεν είναι η οικονομική μας εξόντωση.
Να θυμίσω σε όσους γνωρίζουν και να μάθουν όσοι δεν ξέρουν, μια προφητεία του πατρο-Κοσμά του Αιτωλού που λέει ότι "θα θελήσουν να σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν (να τους εισπράξουν?)" . Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικό πόλεμο που ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες σε όλη την ανατολική Μεσόγειο και την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ και Τουρκίας, με κάνει να πιστεύω ότι έρχονται πολύ άσχημα γεγονότα. Ο Θεός βοηθός.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το τι θα κάνει ο κόσμος δεν θα το ορίσεις εσύ, αφορά Απάντηση: Πώς δέν θα πληρώσουμε το χαράτσι για το τέλος ακινήτων; και η αλήθεια είναι μια οτι αν πληρώσεις είσαι κοροϊδο, διότι τα χρήματά σου χαμένα θα πάνε στις μαύρες τρύπες. Μόνος σου το λές οτι η κυβέρνηση είναι διαλυμένη και δεν μπορεί να εισπράξει τίποτα, και μετά το παίζεις νομοταγής, δεν μας λές καλύτερα τι ψήφισες στις εκλογές και άσε τις υποδείξεις. Οφείλουν όλοι να μην πληρώσουν απολύτως τίποτα, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δεν θα επιτρέψουν να εισπραχθεί το τέλος μέσω ΔΕΗ γιατί θα καταρρεύσει η επιχείρηση από την εκτίναξη των απλήρωτων λογαριασμών που θα γίνει. Και ναί θα γίνει και προσφυγή σε ένδικα μέσα, θα γίνει και άρνηση πληρωμής όλου του λογαριασμού και πληρωμή στο παρακαταθηκών και δανείων. Όσο πιο πολύ δεν πληρώσουν τόσο το καλύτερο. Εσύ σκύψε το κεφάλι στην τρόικα και το ΔΝΤ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρώτα απ΄ολα το μέτρο είναι εντελώς άδικο και πρόχειρο. Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις με ασάφειες. Στα τετραγωνικά που αναγράφονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνονται και οι κοινόχρηστοι χώροι, βεράντες, κλιμακοστάσια, αποθήκες και γκαράζ. Δηλαδή θα πληρώσουμε και γι αυτά?
Οι άνεργοι λέει θα πληρώσουν με 0,5 € το τετραγωνικό. Το ρολοϊ αυτή τη στιγμή είναι στο όνομα της γυναίκας μου η οποία εργάζεται. Εγώ είμαι άνεργος. Εάν γυρίσω το ρολοϊ στο όνομά μου θα πληρώσω με μειωμένη τιμή? Ελλάς το μεγαλείο σου. Δεν πάει άλλο!! Δεν πληρώνω τίποτα άλλο! Φαινεστε τόσο ανίκανοι που φοβάμαι ότι όλα γίνονται επίτηδες!! Ε όχι !! Εγώ δεν παίζω άλλο το παιχνιδάκι σας. Θέλω να ζήσω, να κάνω οικογένεια, να δουλέψω και όχι να πεθάνω στα 32 μου χρόνια από άγχος και στεναχώρια. Βλέπω τον πατέρα μου: συνταξιούχος ο οποίος έχει πάθει εγκεφαλικό και το ΙΚΑ συμπεριφέρεται λες και αυτός ο άνθρωπος δεν πλήρωνε 40 χρόνια εισφορές. Δεν θέλω τέτοιες παροχές!! Ευχαριστώ πολύ. Ας πτωχεύσουμε σαν χώρα, γιατί σαν οικογένειες νομίζω ότι οι περισσότεροι πτωχεύσαμε. Αυτοί που πραγματικά αξίζουν δεν χάνονται ότι κι αν γίνει, και ούτε φοβούνται μήπως χάσουν τη βολεψή τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!