tromaktiko: Αντιδράσεις και μεγάλη ανησυχία για το νομοσχέδιο που προβλέπει την εξυγίανση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιδράσεις και μεγάλη ανησυχία για το νομοσχέδιο που προβλέπει την εξυγίανση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων



Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι διατάξεις του νομοσχεδίου αναφορικά με την εξυγίανση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων...με κύκλους της αγοράς να εκφράζουν την ανησυχία τους, ότι τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο θα μπορούσαν να “τροφοδοτήσουν” σωρεία αιτήσεων για υπαγωγή στην πτωχευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι επικριτές της νέα νομοθεσίας αναφέρουν, ότι με το νέο πτωχευτικό δίκαιο εξαλείφεται το αξιόποινο για τις ακάλυπτες επιταγές σε εκδότες, οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν τεθεί σε προ-πτωχευτική διαδικασία. Επίσης, στις νέες διατάξεις εξαλείφεται το αξιόποινο της μη καταβολής καθυστέρησης οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία ή την εφορία, αλλά και το αξιόποινο των αδικημάτων έκδοσης ακάλυπτων επιταγών και καθυστέρησης οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τελεσθεί πριν από τη σύναψη της συμφωνίας εξυγίανσης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, είναι σίγουρο ότι οι συγκεκριμένες εξαιρέσεις θα προκαλέσουν κύμα αιτήσεων για πτώχευση, ειδικά στην οικονομική κατάσταση την οποία βρίσκεται η χώρα, εν μέσω δηλαδή της κρίσης χρέους. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το νομοσχέδιο θα περάσει στο σύνολο του την Τρίτη από την ολομέλεια της Βουλής.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!