tromaktiko: Εντείνονται τα «πυρά» κατά της Γκίλαρντ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Εντείνονται τα «πυρά» κατά της Γκίλαρντ



Ενώ συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, από μερίδα του αυστραλιανού Tύπου, όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της δηλώνουν ότι την...
στηρίζουν και υπογραμμίζουν ότι είναι η καταλληλότερη για πρωθυπουργός και αυτή θα ηγηθεί του Εργατικού κόμματος στις εκλογές του 2013.

Μοναδική παραφωνία ο άνθρωπος που η ίδια ανέτρεψε για να γίνει πρωθυπουργός και που δεν αποκλείεται και να την αντικαταστήσει ξανά στο ίδιο πόστο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, αν και ασθενής, συνέβαλε ώστε να καθυστερήσει το Σάββατο η συνάντηση της κας Γκίλαρντ με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να περάσει πρώτα να δει τον υπουργό Εξωτερικών στην οικία του, στην Καμπέρα, με αποτέλεσμα να «στηθεί» για λίγο η κα Γκίλαρντ.

Στη συνέντευξη, η πρωθυπουργός υποχρεώθηκε και πάλι να μιλά για την ηγεσία της. Επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις της να παραιτηθεί, θα εξαντλήσει την θητεία της και θα ηγηθεί το Εργατικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές.

«Δεν πάω πουθενά. Έχω να κάνω πολλά. Θα εξαντλήσουμε την θητεία μας έως το 2013 όπως τονίσαμε από την αρχή. Κάθε μέρα έως το 2013 θα εργαζόμαστε σκληρά για τις αξίες του Εργατικού κόμματος. Για απασχόληση, ασφάλεια, ευκαιρίες και παιδεία» είπε η Αυστραλή πρωθυπουργός.

Παρά την κατηγορηματική δήλωση της κ. Γκίλαρντ, το σύνολο των σχολιαστών του αυστραλιανού Τύπου υποστήριξε πως «πολιτικά τελείωσε» και δεν πρόκειται να ανακάμψει.

Ανέφεραν επίσης πως μόνο με την αντικατάστασή της το Εργατικό Κόμμα θα έχει λίγες ελπίδες να αποφύγει την συντριβή.

Άποψη που φέρονται να συμμερίζονται και κάποια στελέχη της κυβέρνησης που «ανωνύμως» δηλώνουν ότι το κόμμα «θα σφαγιαστεί» στις επόμενες εκλογές και θα μείνει με 30 βουλευτές από σύνολο 150 (και 72 που διαθέτει σήμερα.

«Το χειρότερο», λένε τα ίδια στελέχη, «είναι ότι θα χάσουν τις έδρες τους τα πιο πολλά στελέχη. Αυτά που θα μπορούσαν να ανανεώσουν το κόμμα».

Ιδιαίτερα σκληρή φαίνεται να είναι η κριτική των εφημερίδων του Ρούπερτ Μέρντοκ που δείχνουν να έχουν ανοίξει «βεντέτα» με την πρωθυπουργό και να επιδιώκουν με κάθε δυνατό τρόπο την απομάκρυνσή της.

Πλήρη στήριξη στην κ. Γκίλαρντ έδωσε ο αναπληρωτής θησαυροφύλακας, Μπιλ Σόρτεν, ο άνθρωπος που φέρεται ως ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες της.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο θησαυροφύλακας, Γουέϊν Σγουάν αλλά και ένας άλλος υπουργός, ο Πίτερ Γκάρετ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!