tromaktiko: Μεγάλο βήμα η συγχώνευση με την Eurobank, δηλώνει ο πρόεδρος της Alpha

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλο βήμα η συγχώνευση με την Eurobank, δηλώνει ο πρόεδρος της Alpha



Μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος χαρακτηρίζει τη συγχώνευση με την Eurobank ο πρόεδρος της Alpha, Γιάννης Κωστόπουλος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Ο κ. Κωστόπουλος τονίζει ότι η επένδυση 500 εκατ. ευρώ του Κατάρ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα τράπεζα και επισημαίνει ότι «τώρα μπορούμε να μιλήσουμε και να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία» για νέες επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα. Ζητά σταθερό και φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και εμμέσως μείωση φορολογίας «στα επίπεδα των ανταγωνιστών στην ΕΕ και στην περιοχή» για να έλθουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Alpha και του νέου υπό συγχώνευση σχήματος υπό τον τίτλο AlphaEurobank λέει ότι δεν υφίσταται πλέον θέμα κρατικοποίησης των δύο τραπεζών, ενώ προβλέπει συγχωνεύσεις και σε άλλες τράπεζες. «Υπάρχουν πάρα πολλές τράπεζες ακόμη για το μέγεθος της αγοράς. Πρέπει να βρεθεί κάποιος να κάνει την προσπάθεια να δημιουργήσει τον τρίτο πυρήνα»
Αναφερόμενος στην οικονομία, σημειώνει ότι θεωρεί αδύνατη την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ εκτιμά ότι η οικονομία, «αν δεν έχει ακόμα πιάσει πάτο, είμαστε κοντά».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!