tromaktiko: Σάρας, αποκλειστικά στο gazzetta!

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Σάρας, αποκλειστικά στο gazzetta!



O Γιασικεβίτσιους πετάει σήμερα για την Αθήνα και λίγο πριν ανέβει στο αεροπλάνο, μιλά αποκλειστικά στον Αντώνη Καλκαβούρα παραδεχόμενος για πρώτη φορά... τα πάντα για τον Παναθηναϊκό!



«Ναι, είναι πιθανό!»

Ο αγώνας για την 5η θέση του Ευρωμπάσκετ έχει μόλις τελειώσει και οι 15.000 Λιθουανοί φίλαθλοι που κατέκλυσαν τη «Zalgiris Arena», αποθεώνουν τους παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα που επικράτησαν με 73-69 της Ελλάδας και ολοκλήρωσαν με νίκη τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο τουρνουά. Λίγο αργότερα, οι περισσότεροι από πεντακόσιοι εθελοντές της διοργάνωσης παρατάχθηκαν κατά μήκος του μεγάλου διαδρόμου των αποδυτηρίων και περίμεναν τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την παρέα του, για να τους σφίξουν το χέρι και να τους ευχαριστήσουν για την προσπάθεια που έκαναν και τις όμορφες στιγμές που τους χάρισαν...

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας, μας κάνουν να μελαγχολήσουμε από... θαυμασμό! Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά την κατάκτηση της 5ης θέσης από την εθνική ομάδα της χώρας τους, η οποία πριν από τους αγώνες συγκαταλεγόταν στα φαβορί για ένα μετάλλιο. Ένα έθνος που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, ξέρει να χάνει και να κερδίζει και το κυριότερο να ανταποδίδει στους παίκτες τη χαρά και την αγάπη που τους προσφέρει το άθλημα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος...

Αναμφίβολα, μόλις ο πλέον επιτυχημένος Λιθουανός άσος ξεπροβάλλει από τα αποδυτήρια, οι εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του ξεφεύγουν από κάθε όριο, με τους φιλάθλους που έχουν περικυκλώσει το πούλμαν της Εθνικής τους ομάδας να κάνουν... αμάν για ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία με το ίνδαλμά τους... Ο λόγος για τον «Saras», ο οποίος λίγο πριν χαθεί στο πλήθος, κάνει μια στάση για να απαντήσει στις ερωτήσεις του gazzetta.gr...

Τελικά, με τι γεύση ολοκληρώνετε την εφετινή προσπάθεια στο Ευρωμπάσκετ;
«Η γεύση είναι γλυκιά γιατί έστω κι αν δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, καταφέραμε να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο, που δεν ήταν άλλος από το προ-ολυμπιακό τουρνουά. Η ήττα από τα Σκόπια μάς πείραξε πολύ και μετά από τέτοια απογοήτευση, πίστεψέ με, δεν είναι εύκολο να ανασυγκροτηθείς και να συνειδητοποιήσεις ότι ένα ματς κατάταξης μπορεί να καθορίσει το μέλλον της Εθνικής ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια».


Πώς είδες την ελληνική ομάδα;\
«Φίλε, η Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερη απ' ό,τι περίμενα, γνωρίζοντας ποιοι λείπουν. Παρουσίασε ένα συμπαγές σύνολο που ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο, ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και έδειξε ότι διαθέτει χαρακτήρα. Μπράβο στα παιδιά και τον coach Ζούρο για τη συνολική εμφάνιση. Νομίζω ότι η Εθνική σας ομάδα έκανε μεγάλη υπέρβαση όχι τόσο όσον αφορά τη θέση που κατέλαβε, κυρίως όσο για την πολύ αξιόλογη αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε».

Θα είσαι του χρόνου στο προ-ολυμπιακό τουρνουά;
«Δεν το ξέρω, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να σου απαντήσω... Ακόμη δεν έχω βρει ομάδα και δεν ξέρω πού θα παίξω στην εφετινή σεζόν».

Δεν θα υπογράψεις στον Παναθηναϊκό δηλαδή; Αν δεν κάνουμε λάθος, αύριο (σ.σ. σήμερα) θα βρίσκεσαι στην Αθήνα...
«Πραγματικά δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω... Θέλω να γυρίσω στην Αθήνα για να περάσω λίγες μέρες με την οικογένειά μου, να ξεκουραστώ, να αποφορτιστώ λίγο από το Ευρωμπάσκετ και εν συνεχεία να αξιολογήσω τις προτάσεις που έχω στα χέρια μου».

Πώς έχουν τα πράγματα όσον αφορά το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ευρώπης;
«Εδώ και λίγες μέρες είμαστε σε επαφή, συζητάμε και υπάρχει ενδιαφέρον. Θα δούμε, τίποτε δεν είναι σίγουρο ακόμη...»

Η δική σου επιθυμία ποια είναι;
«Για να το συζητάω, σίγουρα θέλω να επιστρέψω. Πρέπει, όμως, να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα... Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πιστεύω ότι το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει».

Ποιες είναι οι πιθανότητες;

«(γελάει....)!! Θα σου απλά ότι ναι, είναι πιθανό να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Άσε με τώρα να φύγω. Τα λέμε στην Αθήνα...»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!