tromaktiko: Γραφειοκρατία και φακέλωμα για ένα βαρελάκι Heineken!

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Γραφειοκρατία και φακέλωμα για ένα βαρελάκι Heineken!



Εχω εδω και 2 χρονια συσκευη Beertender της Krups-Heineken, στην οποια τοποθετειται 5λιτρο βαρελακι της Heineken. Η συσκευη το κραταει παγωμενο και σερβιρει απευθειας σε ποτηρι με χρηση κανουλας.

Μεχρι προσφατα, το βαρελακι που αγοραζουμε απο τα σουπερ μαρκετ ειχε στην συσκευασια του δυο διαφορετικα σωληναρια συνδεσης, ενα για απλη χρηση απ'ευθειας απο το βαρελακι και ενα για χρηση ειδικα με την συσκευη Beertender. Πλεον ομως, το δευτερο σωληναριο που προοριζεται για χρηση με την συσκευη δεν υπαρχει στην συσκευασια. Θα πρεπει ο καταναλωτης να καλεσει την Αθηναϊκη Ζυθοποιϊα και να δωσει τα στοιχεια κατοικιας του, προκειμενου η εταιρια να του αποστειλει εντος 3 εργασιμων ημερων το σωληναριο συνδεσης με την συσκευη Beertender.

Μαλιστα, οπως επι λεξει αναφερεται στο website της εταιριας "Ο εκάστοτε καταναλωτής παρέχει τη ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεσή του προς τις εταιρείες «Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.» και «MSPS» προκειμένου να καταχωρήσουν τα προσωπικά δεδομένα που έχουν συμπληρωθεί στις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής σε αυτοτελή αρχεία που τηρούνται σύμφωνα με το Ν. 2472/1997 όπως αυτός ισχύει, και τις Αποφάσεις και Οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τα ως άνω δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διενέργειας άμεσης διαφήμισης κατά την ! έννοια του Ν. 2251/1994, ήτοι για ενέργειες προωθήσεως και ενημερώσεως των υποκειμένων σχετικά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες της Διοργανώτριας Εταιρείας και συνδεδεμένων και συνεργαζόμενων με αυτήν επιχειρήσεων."

Δεν φτανει λοιπον που το βαρελακι της Heineken κοστιζει περισσοτερο ανα λιτρο, σε σχεση με τα κουτακια/μπουκαλια (5λιτρο βαρελακι = 17.5 ευρω, δηλαδη 3.5 ευρω/λιτρο - μπουκαλι 0.5 λιτρων = 1.3 ευρω, δηλαδη 2.6 ευρω/λιτρο) θα πρεπει τωρα καποιος που θελει να αγορασει βαρελακι να περιμενει 3 εργασιμες μερες για να το χρησιμοποιησει!

Ερωτω το εμπορικο τμημα της Αθηναϊκης Ζυθοποιϊας, για ποιο λογο ο καταναλωτης θα πρεπει να μπει σε αυτη τη διαδικασια προκειμενου να καταναλωσει το προϊον της;

Για ποιο λογο θα πρεπει να περιμενει τρεις εργασιμες μερες το "σωληναριο εξ ουρανου" και δεν μπορει απλα να παρει το βαρελακι σπιτι του και να το συνδεσει στην συσκευη, οπως γινοταν μεχρι προσφατα;

Για ποιο λογο πρεπει να καταχωρηθουν τα στοιχεια του και να χρησιμοποιηθουν για διαφημιστικους λογους, εκτος αν ασκησει το "δικαίωμα πρόσβασης, εναντίωσης, τροποποίησης και διαγραφής των προσωπικών τους δεδομένων κατά τις ειδικότερες διατάξεις των ν.2472/1997 και ν.3471/2006" οπως παλι επι λεξει αναφερεται στο website της Αθηναϊκης Ζυθοποιϊας;

Για ποιο λογο πιστευει η Αθηναϊκη Ζυθοποιϊα οτι θα συνεχισουν οι καταναλωτες να χρησιμοποιουν το υπερτιμημενο και προβληματικο πλεον προϊον της?

Επειδη στα ανωτερω ερωτηματα δεν πηρα απαντηση στην επικοινωνια που ειχα με την "Γραμμη Καταναλωτη" της Αθηναϊκης Ζυθοποιϊας, προσωπικα δεν προκειται να ξανααγορασω οχι μονο βαρελακι Heineken, αλλα ουτε κουτακι Heineken απο το περιπτερο.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!