tromaktiko: Kατασχέθηκαν 114 κιλά χασίς – Ο δράστης γνωστός στην Αστυνομία κατάφερε να διαφύγει

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Kατασχέθηκαν 114 κιλά χασίς – Ο δράστης γνωστός στην Αστυνομία κατάφερε να διαφύγει



Μια ακόμη σημαντική επιτυχία από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας στον τομέα των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 114 κιλά χασίς, λίγο μετά τα μεσάνυχτα το βράδυ της Τετάρτης, μετά από καταδίωξη στην Ιόνια Οδό.
Ο δράστης, που κατάφερε να διαφύγει, είναι γνωστός στην Αστυνομία από παλαιότερα, όταν είχε εμπλακεί σε διακίνηση λαθρομεταναστών στην περιοχή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται εντατικά τόσο από την αστυνομική Διεύθυνση Άρτας όσο και από δυνάμεις των Αθηνών, αφού ο δράστης είναι κάτοικος Ασπροπύργου. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας Κώστα Βαρέλη, η ποσότητα ήταν αρκετά μεγάλη και βάσει εκτιμήσεων προοριζόταν για την Αθήνα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής στα ΜΜΕ της περιοχής δήλωσε: «Θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα περιστατικό που είχαμε χθες το βράδυ. Από αυτά που μας κάνουν να χαιρόμαστε, πλην όμως δεν μπορούμε να εκδηλώσουμε τη χαρά μας, γιατί στην Αστυνομία οι πανηγυρισμοί δεν πρέπει να κρατάνε πολύ. Και θα είμαστε κι αρκετά φειδωλοί γιατί σήμερα μπορεί να υπάρχει ένα περιστατικό για το οποίο μπορούμε να χαρούμε, όμως αύριο μπορεί να συμβεί κάτι άλλο, και η πολιτεία και η κοινωνία να μας κρίνει διαφορετικά.
Χθες το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ένα ΙΧ επιβατικό, ερχόμενο από τα Γιάννενα κινούταν στην Ιόνια Οδό. Η περιπολία που ήταν εκεί, και μάλιστα αποτελούταν από έμπειρα παιδιά – πρώην συνοριοφύλακες, επιχείρησε να το σταθμεύσει για έλεγχο γιατί θεώρησε ότι κινείται ύποπτα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο λοιπόν όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά αντίθετα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα – ιλιγγιώδη θάλεγα. Προσπάθησε με ελιγμούς και αναστροφές καθοδόν, να διαφύγει. Τελικά ο οδηγός το εγκατέλειψε στην περιοχή της Αμφιθέας και μέσα στο σκοτάδι κρύφτηκε. Δυστυχώς η δύναμη της Αστυνομίας, παρόλο που αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή – πήραμε δύναμη από το παζάρι – δεν μπόρεσε να τον βρει. Εκτιμάμε ότι μπόρεσε να διαφύγει με τη βοήθεια κάποιου συνεργού του. Όμως για καλή μας τύχη μπορέσαμε να ταυτοποιήσουμε τα στοιχεία του, από κάποια στοιχεία που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του. Είχε συλληφθεί πάλι στην περιοχή μας το 2005 για διακίνηση λαθρομεταναστών, κι έτσι ήταν εύκολο το έργο μας ως προς την αναγνώριση του. Αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου. Είναι κάτοικος Ασπροπύργου Αττικής, περίπου 50 ετών, φέρεται να έχει γεννηθεί στα Γιάννενα κι αναζητείται κι από εμάς κι από συναρμόδιες υπηρεσίες των Αθηνών. Η ποσότητα ήταν αρκετά μεγάλη- και για την Άρτα και για την Ήπειρο -, περίπου 114 κιλά, χασίς, που έχει κατασχεθεί, όπως και το αυτοκίνητο του δράστη. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι τα ναρκωτικά προοριζόταν για την Αθήνα. Τα ναρκωτικά ήταν από το γνωστό δρομολόγιο των συνόρων, από Αλβανία προερχόμενα. Είναι κι αυτό ένα τεράστιο ζήτημα για χώρες που φιλοδοξούν – και βέβαια δεν μου πέφτει λόγος εδώ για τέτοιες κριτικές και σχόλια – να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχουν τέτοια δραστηριότητα. Αυτός προσπάθησε να διαφύγει από την Ιόνια οδό στην παλιά Εθνική Οδό Άρτας – Αθηνών, και στο ύψος της Αμφιθέας, κοντά στην ταβέρνα του Παρασκευά, όπου εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του μετά τα μεσάνυχτα, και για την ώρα έχει διαφύγει. Αλλά στις υπηρεσίες μας είναι γνωστός και απομένει η σύλληψη του που εκτιμώ ότι θα γίνει».
Ο κ. Βαρέλης επισήμανε πως το έγκλημα προσαρμόζεται στην κάθε εποχή, ωστόσο η καταπολέμησή του είναι μια συνολική προσπάθεια. Αναφορικά με τις υποθέσεις ναρκωτικών στην περιοχή δήλωσε πως έχουν αυξηθεί κατά 150% σε σχέση με πέρυσι. Συμπλήρωσε όμως πως αυτό που προέχει είναι ο πολίτης να νιώθει ασφαλής και να εμπιστεύεται την Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από όλους τους υφιστάμενους του να μην είναι τυπολάτρες, σε μια περίοδο που όλοι δοκιμάζονται καθημερινά. Πιο αναλυτικά ανέφερε τα εξής: «Τολμάμε να είμαστε χαρούμενοι μέσα σ' αυτό το κλίμα βαθιάς μελαγχολίας που ζούμε κι εργαζόμαστε. Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την Άρτα, για τη δική μας κοινωνία και τα παιδιά μας. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον, για τους ίδιους στόχους και με την ίδια δυναμική, κι εκτιμώ ότι θ' αντέξουμε.
Πηγαίνουμε αρκετά καλά σαν Ήπειρος, γιατί η καταπολέμηση του εγκλήματος είναι μια συνολική προσπάθεια. Δεν υπάρχει έγκλημα που αφορά τα Γιάννενα, την Πρέβεζα ή την Καρδίτσα και το Ηράκλειο και δεν αφορά την Άρτα. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα σου, υπάρχει κίνδυνος να πάρει φωτιά και το σπίτι το δικό σου. Η Αστυνομία λοιπόν ως μια ενιαία κατάσταση είναι υποχρεωμένη να καταπολεμήσει το έγκλημα κατά τέτοιο τρόπο, κι έτσι το πολεμάμε.
Σαν Άρτα σε σχέση με πέρυσι είμαστε 150% παραπάνω σε ότι έχει να κάνει με τις συλλήψεις ατόμων και υποθέσεων για ναρκωτικά. Πηγαίνουμε αρκετά καλά στο ζήτημα αυτό. Όμως τα πράγματα αλλάζουνε. Τα καλάζνικοφ έχουν μπει στη ζωή μας. Ότι συμβαίνει αλλού δυστυχώς έρχεται κι εδώ. Το ευχάριστο και το θετικό είναι ότι οι πολίτες μας εμπιστεύονται, βοηθάνε πάρα πολύ. Πρέπει όμως να κερδίσουμε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Κι αυτό θα το καταφέρουμε όταν είμαστε αξιοπρεπείς, δίκαιοι. Όταν δεν είμαστε τυπολάτρες. Κι όταν βάζουμε μπροστά τη λογική – και την ευαισθησία όπου χρειάζεται - και σκεπτόμενοι τα γενικότερα προβλήματα του πολίτη αυτή την εποχή. Έχω πει και στους συνεργάτες μου – κι αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω σε όλες τις υπηρεσίες- ότι δεν θέλω τυπολατρίες. Ο πολίτης έχει αρκετά προβλήματα και δεν μπορεί η Αστυνομία να εμφανίζεται δίπλα του σαν τιμωρός. Θέλω ευαισθησία εκεί που μπορούμε» κατέληξε ο κ. Βαρέλης.

maxitisartas.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!