tromaktiko: Απάντηση για "Πολυτεχνείο και master"

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση για "Πολυτεχνείο και master"



Άπαντες γνωρίζουν ότι οι σπουδές στα ΤΕΙ μετά το 2001 είναι 3,5 χρόνια και ένα εξάμηνο πρακτική άσκηση.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/master.html)
Στο εξάμηνο που γίνετε γίνετε η πρακτική άσκηση πρέπει να γίνει και η συγγραφή της πτυχιακής εργασίας. Ο νομοθέτης ΔΕΝ τα ξεχωρίζει. Πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα διότι πρέπει να συνδεθεί η εφαρμογή με κάποια συμπεράσματα. Σε μερικά τμήματα των ΤΕΙ η πτυχιακή γίνετε ταυτόχρονα με τις σπουδές εφόσον έχετε ολοκληρώσει κάποιον αριθμό μαθημάτων.

Απόδειξη;
Δείτε σε οπουδήποτε πρόγραμμα σπουδών τυχαία αναφέρω.
Δείτε στο τμήμα Ναυπηγικής του ΤΕΙ Αθήνας:
http://www.na.teiath.gr/files/PROGRAMMA_SPOYDWN_TmNayphgikhsTEIA.pdf
ή στο τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθήνας:
http://www.teiath.gr/userfiles/s.athinaios/documents/odigos_spoudwn_may_2010.pdf
Δείτε τι αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Πειραιά:
http://ikaros.teipir.gr/H-L/html/education.html
"Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει επίσης την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξαμήνων και πρακτική άσκηση στο επάγγελμα κατά το 7ο εξάμηνο, που εξασφαλίζουν την εμβάθυνση σε θέματα τεχνολογικής εφαρμογής, εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης, ολοκλήρωσης τεχνολογιών και γενικότερα σε αντικείμενα που έχουν άμεση σχέση με την ειδικότητα των σπουδών".

Ομοίως στο τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά:
http://auto.teipir.gr/front/NEO%20PROGRAMMA%20SPOYDON.pdf/view

Που είδατε 4,5 χρόνια σπουδών; Θεωρώ όσα γράφετε είναι άκρως παραπλανητικά σε βαθμό πρόχειρης προπαγάνδας που κανένας δεν μπορεί να πιστέψει.

Σε αντιπαράθεση δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.
http://www.mech.ntua.gr/gr/studies/ugrads/studyguide/ME_GR_2010_2011.pdf

Δείτε στην σελίδα 31 υπάρχει θεσμοθετημένη και πρακτική άσκηση κατά την διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού. Η δε διπλωματική εργασία γίνεται στο 10ο εξάμηνο. Μια σύγκριση του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά (το οποίο είναι αξιολογότατο δεν βάζω πχ το αντίσοιχο του ΤΕΙ Χαλκίδας...) και της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ ο καθένας θα διαπιστώσει τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις επαγγελματικές σπουδές ενός αξιόλογου τμήματος των ΤΕΙ και των ακαδημαϊκών σπουδών του Πολυτεχνείου. Αν πάλι λόγο εγωισμού πέσετε στην παγίδα Μαθηματικά Ι εμείς Μαθηματικά Ι και εσείς κάνετε τεράστιο λάθος που είναι ασυγχώρητο για έναν τεχνικό. Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε απλά πράγματα και αυτό λέει πολλά για την αντίληψη σας αν δεν το κάνετε εσκεμμένα.

Μου θυμίζει την διαφήμιση για γνωστό τηλεφωνικό αριθμό πληροφοριών. ΠΧ. Ψάχνουμε για "Θυρωρό". Το πρώτο γράμμα είναι το "Θ" που μοιάζει με "8" και άλλα τέτοια.... Όμοιες συγκρίσεις που έκανε ο γνωστός (και συμπαθής) σε όλους μας Καραγκιόζης στο θέατρο σκιών. Σε αυτό το κλίμα κινήστε περιμένετε να σας πάρει κανείς στα σοβαρά; Με την επιπόλαια συμπεριφορά σας δυσφημήστε και τα ίδια τα ΤΕΙ.

Για την αναφορά "Γενικού Μηχανικού" και "Ειδικού Μηχανικού" δεν το σχολιάζω το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών. Έχει γίνει πολύ πετυχημένο ανέκδοτο.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!