tromaktiko: Oι θέσεις του Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής στον απόηχο της «δήθεν απεργίας» του ΣΑΤΑ.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Oι θέσεις του Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής στον απόηχο της «δήθεν απεργίας» του ΣΑΤΑ.



Εμείς οι εργαζόμενοι οδηγοί-μη ιδιοκτήτες στα Ταξί, θύματα των συνεχόμενων ΛΟΚ ΑΟΥΤ της εργοδοσίας με 240.000 μεροκάματα χαμένα... μέσα σ ένα μήνα (μόνο στην Αττική) αντέχουμε ακόμη…

Αντέχουμε στο μεγάλο φαγοπότι που συνεχίζεται στους ίδιους ρυθμούς (μαύρο χρήμα, μαύρη αδήλωτη εργασία, εργασιακές σχέσεις τσιφλικά-κολίγα)
Αντέχουμε την ύποπτη έως και περίεργη ΑΝΟΧΗ της δημόσιας διοίκησης που δεν μπορεί να ελέγξει αν εφαρμόζονται οι νόμοι!
Επιμένουμε για ένα νέο μοντέλο οργάνωσης-λειτουργίας των ΕΔΧ αυτοκινήτων ταξί, που στο κέντρο της προσοχής του έχει την εξυπηρέτηση του πολίτη-χρήστη, με ασφάλεια- αξιοπιστία-προσιτά κόμιστρα και πολιτισμένη συμπεριφορά.

Οι προτάσεις μας στο ΣΝ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Ø Ηλεκτρονική σάρωση του Μητρώου των Ειδικών Αδειών οδήγησης ΕΔΧ-Ταξί του Ν 3190/03

Ø Να ανακληθούν όσες ειδικές άδειες εκδόθηκαν και χορηγήθηκαν με υποβολή ψευδούς δήλωσης του Ν 1599/86 ή ψευδούς τριπλής δήλωσης περί ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΣΚΟΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ή μη ασκούντων το επάγγελμα του οδηγού ως ΚΥΡΙΟ.

Ø Να ανακληθούν όλες οι άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ-Ταξί από φυσικά πρόσωπα που στο πρόσωπό τους δεν συντρέχουν οι υπάρχουσες νόμιμες προϋποθέσεις.

Ø Η αρμόδια διοικητική αρχή να χορηγεί πιστοποιητικό νομιμότητας σε όσους καταθέτουν αίτηση χορήγησης ΑΠΥ μετά την σάρωση του Μητρώου ώστε στην διαδικασία να μετέχουν οι έχοντες τις νόμιμες προϋποθέσεις και ΜΟΝΟΝ

ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ø Το δικαίωμα Αδαπάνως Χορήγησης ΑΠΥ που δίνεται στους νυν ιδιοκτήτες ταξί να ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ και στους νυν οδηγούς ταξί αλλά και στους συνεταιρισμούς ιδιοκτητών και εργαζομένων οδηγών.

Ø Να μην χορηγηθούν ιδανικά μερίδια 50% αδαπάνως στους ιδιοκτήτες ταξί που κατέχουν μερίδιο 50% αλλά να χορηγηθούν σε επαγγελματίες οδηγούς με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ εν ισχύ.

Ø Να αποδεσμευτούν οι άδειες ταξί που έχουν οριστικά και αμετάκλητα αφαιρεθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, να αποδοθούν στα Σωματεία Οδηγών, προς διανομή στα μέλη τους, όπως ορίζουν οι νόμοι Ν 1437/84 αρ. 17 και Ν 3109/03 αρ. 19.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΔΗΓΩΝ

Ø Ταχύρρυθμα σεμινάρια για όσους εργάζονται ως οδηγοί ταξί σήμερα Ν 3109/03 αρ. 12.

Ø Ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ, στα πρότυπα της σχολής Ξεναγών για όσους έχουν πρόθεση εισόδου στο επάγγελμα με τουλάχιστον διετή εκπαίδευση.

Ø Δικαιούχοι να είναι Έλληνες πολίτες, Έλληνες στην καταγωγή, καθώς και πολίτες κράτους μέλους της Ε.Ε.

Κύριοι του ΥΜΕ, αναρωτιόμαστε κι από σας μένει να μας απαντήσετε με το ΣΝ που θα υποβάλλεται προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο : Θα γίνει πράξη η επανάσταση του αυτονόητου? Ή αυτονόητα θα μείνει στην μέχρι τώρα απραξία της?

Εμείς από την πλευρά μας ως σωματείο εργαζομένων στο χώρο των ΕΔΧ(ταξί) καταθέσαμε τις προτάσεις μας με εντιμότητα, ειλικρίνεια και πνεύμα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό ,στα μέλη μας, απέναντι ακόμη και σε όσους εργάζονται στο χώρο και βλέπουν από διαφορετική οπτική γωνία το επικείμενο ΣΝ.

Αθήνα 15/09/2011

Για το Δ.Σ. του Σ.Ο.Τ.Α.
Ο πρόεδρος --- Ο Γεν. Γραμματέας
Χ. Πέτρου ---  Π. Λυμπέριος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!