tromaktiko: PEUGEOT HX1 Concept

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

PEUGEOT HX1 Concept



του Μιχάλη Ντιβέρη
Στα φουτουριστικά υβριδικά το έχει ρίξει η Peugeot η οποία μετά το RXH παρουσίασε το HX1, το οποίο σύμφωνα με την ίδια αποτελεί το station wagon/MPV του μέλλοντος.

Το HX1 είναι το νέο πρωτότυπο της Peugeot, το οποίο θα φροντίσει να προσελκύσει κόσμο και να κάνει τα φλας να αστράφτουν στο περίπτερο της μάρκας. Πέραν τούτου όμως, θα αποτελέσει και παράθυρο στο μέλλον της μάρκας, καθώς σύμφωνα με του Γάλλους της Peugeot κάπως έτσι φαντάζονται το μέλλον των αυτοκινήτων station wagon και MPV (πολυμορφικά).

Η δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος συνολικού μήκους 4,95 μέτρων, έχει αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,28 και συνοδεύεται από πτυσσόμενη πίσω αεροτομή και βοηθήματα στα μαρσπιέ (ανοίγουν πάνω από τα 100 χλμ/ώρα) και πόρτες κατακόρυφα ανοιγόμενες και με αντίθετη φορά. Χαρακτηριστικό που κάνει το αυτοκίνητο ακόμη πιο εντυπωσιακό. Βέβαια σύμφωνα με την Peugeot επιλέχθηκαν προκειμένου να κάνουν ακόμη πιο εύκολη την είσοδο/έξοδο από την καμπίνα. Η τελευταία είναι 6θέσια και μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Κάτω από το αμάξωμα φωλιάζει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης το οποίο αποτελείται από ένα μοτέρ πετρελαίου 2,2 λίτρων και 204 ίππων για τον εμπρός άξονα και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 95 ίππων για τον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ιπποδύναμή τους είναι 299 ίπποι. Σύμφωνα με την Peugeot το HX1 έχει αυτονομία κίνησης αποκλειστικά με μπαταρίες 30 χιλιόμετρα και η μέση κατανάλωσή του ανέρχεται στα 3,2 λίτρα/100 χιλιόμετρα. Όσον αφορά τις εκπομπές CO2, αυτές δεν ξεπερνούν τα 83 γρ/χλμ.

http://www.peritroxon.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!