tromaktiko: To deal με την Σίτι!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

To deal με την Σίτι!



Πως η PCP Capital Partners που φέρεται να έχει μεταφέρει το ενδιαφέρον ξένου ομίλου για την αγορά του Παναθηναϊκού έκλεισε το deal με την Σίτι!




Η PCP Capital Partners φέρεται να είναι η εταιρεία που έχει μεταφέρει τον πλήρη φάκελο σχετικά με το ενδιαφέρον ξένου επενδυτικού fund για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πρόκειται για μια αγγλική εταιρεία που μεσολαβεί σε αγοραπωλησίες μεγάλων ομίλων, με διευθύντρια την 38χρονη επιχειρηματία και πρώην μοντέλο, Αμάντα Στέιβλι, η οποία είναι γνωστή για τις επαφές της με επενδυτές στην Μέση Ανατολή.

Γνωστή, όμως, στον ποδοσφαιρικό κόσμο η εν λόγω εταιρεία έγινε το 2008 όταν μεσολάβησε στο deal για την πώληση της Μάντσεστερ Σίτι στην Abu Dhabi United Group, η οποία στην συνέχεια υπό τον Σεΐχη Μανσούρ έκανε τους «πολίτες» ένα από τα μεγαθήρια της Ευρώπης!

Το 2008, λοιπόν, η PCP Capital Partners μεσολαβεί για την αγορά του 16% των μετοχών της τράπεζας Barclays από τον Σεΐχη Μανσούρ, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους κάνει όλη την δουλειά για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Σίτι από την Abu Dhabi United Group. Το ποσό που έκλεισε η συμφωνία ανέρχεται στα 210 εκ. λίρες και η εταιρεία βάζει στα ταμεία της για την ολοκλήρωση του deal 10 εκατομμύρια λίρες Μάλιστα, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η PCP Capital Partners είχε μεσολαβήσει για να γίνει μία ανάλογη κίνηση και με την Λίβερπουλ, συγκεκριμένα το 49% των μετοχών της, από την εταιρεία Dubai International Capital, ιδιοκτησίας του Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μαχμούντ. Το «deal» εκείνο δεν έγινε ποτέ για διάφορους λόγους.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!