tromaktiko: Ετοιμάζεται για επικίνδυνες αποστολές στο ΜΤV

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ετοιμάζεται για επικίνδυνες αποστολές στο ΜΤV



H Λυδία Παπαϊωάννου μπορεί να είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας και εύκολη στο να την προσεγγίσει κάποιος. Ομως σίγουρα στην επαγγελματική ζωή της δεν είναι απλώς ακόμη ένα κορίτσι που θέλει να κάνει καριέρα στην τηλεόραση. Ηδη από την πρώτη εμφάνισή της κατάφερε όχι μόνο να ξεχωρίσει, αλλά και να συζητηθεί.

Μπορεί στο ντεμπούτο της στο MAD να παρουσίαζε μουσική εκπομπή, αφού όπως η ίδια έχει πει είναι κολλημένη με τη μουσική, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η Λυδία αφήνει στην άκρη τα καπέλα και τις λαμπερές εμφανίσεις από το περσινό «Just the 2 of us» και φορώντας κάζουαλ ρούχα και σπορ παπούτσια ετοιμάζεται για τις πιο επικίνδυνες αποστολές μέσα από το μουσικό κανάλι MTV. Ακόμη και στην κουζίνα καλείται να μπει, κάτι που είναι εφιάλτης για εκείνη. Ο κόσμος ψηφίζει μέσα από το site ποια αποστολή θέλει να δει τη Λυδία να (προσπαθεί να) φέρει εις πέρας και εκείνη με αυταπάρνηση, όρεξη για δουλειά και το hashtag (#missionlydia) στο χέρι, θα φέρει τον κόσμο ανάποδα για να τα καταφέρει. Στο κάτω-κάτω, η προσπάθεια μετράει!

Πάντως, το κορίτσι μας που χαρακτηρίζεται από μια απίστευτη τσαχπινιά, την οποία αξιοποίησε πλήρως και μπροστά στην κάμερα, ξέρει καλά από προσπάθεια. Μέχρι σήμερα στην καριέρα της έχει προσπαθήσει πολύ. Και τα έχει καταφέρει! Η Λυδία γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1982 στην Αθήνα και κατάγεται από ένα… σύμπλεγμα νομών (Αχαΐας, Αρκαδίας και Λακωνίας).

Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και, εκτός από τηλεόραση, έχει κάνει ραδιόφωνο και υπήρξε συντάκτρια και αρχισυντάκτρια σε γνωστό περιοδικό. Ομως η περιπλάνησή της σε αναζήτηση επαγγελματικής πορείας που να της ταιριάζει δεν σταμάτησε εκεί. Αλλωστε, όπως και η ίδια λέει, δεν είναι το κορίτσι που θα ακολουθήσει έναν συγκεκριμένο δρόμο στα επαγγελματικά. Εχει κάνει δεκάδες... παράλογες δουλειές και ανά καιρούς παρακολουθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό μαθήματα και σεμινάρια που τελικά δεν χρησιμοποιεί ποτέ: από curating μέχρι stand up comedy.

- Από το MAD, κριτής στο «Just the 2 of us» και τώρα στο απόλυτο μουσικό κανάλι, το MTV. Τι άλλο θα δούμε να κάνει η Λυδία;
Ιδέα δεν έχω. Δυστυχώς δεν έχω πλάνο για το μέλλον. Αναγκαστικά το παίρνω μία μέρα τη φορά.

- Είσαι extreme τύπος; Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις χωρίς να ξεπεράσεις τα όριά σου;
Αν πρόκειται για κάτι που με ενθουσιάζει δεν έχω όριο: μανιασμένα κύματα, ύψος, βάθος, ζέστη, κρύο, ταχύτητα, είμαι μέσα. Αν όμως δεν με ενδιαφέρει, γίνομαι... μανίτσα.

- Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχεις κάνει στη ζωή σου και τώρα δύσκολα θα το ξανατολμούσες;
Το ότι αποφάσισα να κάνω stand up comedy σόου στην Αγγλία. Θυμάμαι, όταν πρωτοανέβηκα στη σκηνή, κοίταξα το κοινό και μουρμούρισα στον εαυτό μου «μα τι σκεφτόμουν;». Αυτήν τη φράση μού τη λέω συχνά, αλλά συνήθως είναι πολύ αργά να κάνω πίσω.

- Μία από τις αποστολές σου είναι να γίνεις σεφ. Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Α, θα σας παρακαλούσα να μη μου αποκαλύπτετε τις προτάσεις για τις αποστολές, διότι δεν πρέπει να τις ξέρω πριν από το γύρισμα! Ωστε, σεφ. Ελπίζω να μην ψηφιστεί, είμαι παντελώς άσχετη. Δηλαδή, είναι ντροπή.

- Στο MTV παίζει το reality της Paris Hilton που αναζητάει τις νέες κολλητές της. Θα έκανες ποτέ κάτι τέτοιο;
Οχι βέβαια, οι φίλες μου θα ζήλευαν και θα αντιδρούσαν πολύ βίαια (γέλια)…

- Ποια εκπομπή από το συγκεκριμένο κανάλι βλέπεις;
Πολλές. Κυρίως τις κλασικές, «Jackass» κ.λπ.

- Τι είναι αυτό που φοβάσαι;
Φοβάμαι κυρίως τις αρρώστιες. Και το τηλέφωνο όταν χτυπάει μέσα στη νύχτα. Παθαίνω πανικό ότι κάποιος δικός μου δεν είναι καλά.

- Αν σου ζητούσαν να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου με πέντε λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;
Λαίμαργη. Συνεπής. Εμμονική. Αισιόδοξη. Απαιτητική. Με ωραία μαλλιά, άσχετο!

«Αξιζε το... τσεκούρωμα»

- Στο τρέιλερ της εκπομπής σου έγινες... ξυλοκόπος για να σώσεις τον κόσμο. Πώς ήταν τα γυρίσματα;
Τα γυρίσματα του τρέιλερ ήταν εξουθενωτικά, διότι έπρεπε να τσεκουρώνω όλη την ώρα, μες στη ζέστη, για να βγαίνουν φυσικές οι σκηνές. Και κράτησε και πόσες ώρες! Αποτέλεσμα, μια κόκκινη μύτη που κόντεψα να την πάρω στο χέρι και ένα τρέιλερ που, κατά τη γνώμη μου, άξιζε απόλυτα την ταλαιπωρία. Δεν ξέρω αν κάνουμε κάποια άλλη ενέργεια σαν πρόμο, ελπίζω όχι, γιατί αγχώνομαι. Σκέψου να γίνεται διαφήμιση συνέχεια και στο τέλος η εκπομπή να μην αρέσει. Φρίκη!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!