tromaktiko: Η Ιαπωνία θα προσφέρει 10.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για να ενισχύσει τον τουρισμό της

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η Ιαπωνία θα προσφέρει 10.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για να ενισχύσει τον τουρισμό της



Η Ιαπωνία σχεδιάζει να προσφέρει 10.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε ξένους τουρίστες για να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία της, η οποία έχει πληγεί βαριά από το...
τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα ιαπωνικών εφημερίδων.

Το εθνικό γραφείο τουρισμού της Ιαπωνίας θα ζητήσει από τους υποψήφιους ταξιδιώτες να συμπληρώσουν μια αίτηση στο Ιντερνετ στην οποία να αναφέρουν την περιοχή που θέλουν να επισκεφθούν, αναφέρει η εφημερίδα Γιομιούρι Σιμπούν.

Οι άνθρωποι που θα επιλεγούν, οι οποίοι ωστόσο δεν θα απαλλαγούν από τα υπόλοιπα έξοδα, όπως η διαμονή, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να δημοσιεύουν τις ταξιδιωτικές εντυπώσεις τους στο Ιντερνετ.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων, η οποία θα τεθεί προς έγκριση από την κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Η άφιξη ξένων τουριστών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 50% και πλέον κατά τους τρεις μήνες που ακολούθησαν τον ισχυρό σεισμό της 11ης Μαρτίου, ο οποίος προκάλεσε το γιγαντιαίο τσουνάμι στη βορειοανατολική χώρα και τη διαρροή ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Μια μικρή ανάκαμψη παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, ωστόσο ο αριθμός των τουριστών παρέμεινε πολύ χαμηλός, με μια μείωση κατά 36,1% τον Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010 και κατά 32% τον Αύγουστο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι η χώρα είναι ασφαλής με εξαίρεση τις περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στον πυρηνικό σταθμό, όπου συνεχίζονται οι εργασίες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης ως το τέλος του έτους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!