tromaktiko: Κλαδικές συμβάσεις τέλος ως το 2014

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κλαδικές συμβάσεις τέλος ως το 2014



Την αναστολή κλαδικών συμβάσεων μέχρι το τέλος του προγράμματος στήριξης το 2014 και την μείωση των αποδοχών σε εισηγμένες ΔΕΚΟ υπό τον έλεγχο ή τη...
διοίκηση του ελληνικού δημοσίου στο 65% των μισθών του 2009, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε αλλαγές επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Oικονομικών για την εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, δηλώνοντας ανοιχτός και για άλλες αλλαγές μέχρι το τέλος της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Οικονομικών αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης και κατώτατου μισθού, διεμήνυσε ότι η ψήφιση του άρθρου 37 που αφορά στα εργασιακά και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις - και ήδη συναντά εσωκομματικές αντιδράσεις - αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η αναστολή επέκτασης ισχύος των κλαδικών συμβάσεων παρατείνεται μέχρι το τέλος του προγράμματος στήριξης, δηλαδή έως το 2014.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, οι αποδοχές σε εισηγμένες ΔΕΚΟ υπό τον έλεγχο ή τη διοίκηση του ελληνικού δημοσίου θα περικοπούν στο 65% των μισθών του 2009. «Έχουμε πει ότι για τις εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες του Β' κεφαλαίου του νόμου περί ΔΕΚΟ, οι οποίες ανήκουν κατά πλειοψηφία στο ελληνικό δημόσιο και των οποίων τη διοίκηση ασκεί το ελληνικό δημόσιο, η μείωση είναι στο επίπεδο του 65% των αποδοχών της 31/12/2009», σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε τροπολογία, βάσει της οποίας η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα παρακρατείται αντί να καταβάλλεται από τους φορολογούμενους. «Η τροπολογία αφορά ένα τεχνικό θέμα. Η έκτακτη εισφορά θα εισπράττεται σταδιακά μέσα από την παρακράτηση του φόρου, ενώ δεν συνιστά καμία περαιτέρω επιβάρυνση», υποστήριξε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!