tromaktiko: Φοροκαταιγίδα για πολύτεκνους με κωδικό όνομα: ΗΡΩΔΗΣ.. επιπλέον φόρους έως 2750€

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Φοροκαταιγίδα για πολύτεκνους με κωδικό όνομα: ΗΡΩΔΗΣ.. επιπλέον φόρους έως 2750€



Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε.... το Μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για την ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας την 1η Νοεμβρίου 2009
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, απευθύνω θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας και στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας που εδώ και δεκαετίες, μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
Μπροστά στον κίνδυνο της γήρανσης του πληθυσμού εξαιτίας της σοβαρής υπογεννητικότητας. ο ρόλος των πολύτεκνων οικογενειών αποτελεί εθνική προσφορά. Με την επιλογή σας να φέρνετε στον κόσμο και να μεγαλώνετε πολλά παιδιά αποτελείτε το κύτταρο ανανέωσης της κοινωνίας μας και συμβάλετε καθοριστικά στη συνοχή της. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, η Πολιτεία οφείλει να σας δείξει και θα σας δείξει στην πράξη αποτελεσματική μέριμνα.
Η νέα κυβέρνηση δε θα αρκεσθεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν.
Σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειες σας για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας με βρίσκουν στο πλευρό σας, αρωγό και συμπαραστάτη.
Κρίμα, κ. Πρωθυπουργέ..., σε 20 μέρες τι θα μας πείτε;
Τα παιδιά μας αηδίασαν και έφυγαν στο εξωτερικό...
Οι νέοι μας δεν κάνουν οικογένειες, που σκέψη για παιδιά...
Για ποιά ανάπτυξη μιλάτε;
Με ποιο δικαίωμα εδώ και 2 χρόνια, καθημερινώς "κάποιοι" μας τρομοκρατούν;;;
-------------
Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες από τους οποίους προκύπτει η μέση συνολική επιβάρυνση των διαφόρων εισοδηματικών κατηγοριών, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
Και μας λένε ότι στα δηλωμένα συνεπώς εισοδήματα διασφαλίζεται... η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη!
Μας δουλεύουν δηλαδή και από πάνω....
ΔΕΙΤΕ:
http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128804447
Αναλογικότητα και εσωτερική δικαιοσύνη έχει μόνο η πρόταση της ΑΣΠΕ, που από χρόνια σας έχουμε καταθέσει, η οποία λέει:
Το οικογενειακό εισόδημα να διαιρείται διά του αριθμού των μελών της οικογένειας (δηλ. γονέων και τέκνων) και το προκύπτον εισόδημα να φορολογείται ατομικώς. Παράδειγμα: οικογενειακό εισόδημα 30.000 : 6 (πατέρας, μητέρα, τέσσερα τέκνα) ίσον 5.000 ευρώ για τον καθένα. Αυτό το εισόδημα θα φορολογείται ξεχωριστά για το κάθε μέλος της οικογένειας.
Τολμάτε;



aspe.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!