tromaktiko: Ρουμπινί: «Η Ευρώπη χρειάζεται ''μπαζούκα'' 2 τρισ. ευρώ»

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ρουμπινί: «Η Ευρώπη χρειάζεται ''μπαζούκα'' 2 τρισ. ευρώ»



Ένα «μπαζούκα» τουλάχιστον 2 τρισ. ευρώ πρέπει να βγάλει από το οπλοστάσιο της η Ευρωζώνη πριν να είναι αργά, σύμφωνα με τον οικονομολόγο.
«Ανησυχώ ιδιαίτερα ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου. Χρειάζεται ένα μεγάλο ''μπαζούκα'' τουλάχιστον 2 τρισ. ευρώ, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις τρεις μήνες. Πρέπει να το κάνουν τις επόμενες εβδομάδες» είπε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg ο οικονομολόγος.
Σύμφωνα με τον Νουριέλ Ρουμπινί τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί μία χρεωκοπία είναι τεράστια.

Για τα μέτρα λιτότητας ύψους 6.6 δισ. ευρώ που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο Νουριέλ Ρουμπινί εμφανίστηκε απαισιόδοξος. «Ακόμα κι αν έχεις μία μείωση του χρέους, αυτό δεν πρόκειται να αποκαταστήσει την ανάπτυξη εκτός κι αν έχεις μία αλλαγή στις πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες μέσω αποσβέσεων και επιστρέψεις πίσω στο εθνικό νόμισμα» είπε ο οικονομολόγος.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη αλλά το ότι υπάρχουν δύο ελέφαντες μέσα στο δωμάτιο- η Ιταλία και η Ισπανία. Είναι πολύ μεγάλες για να αποτύχουν και πολύ μεγάλες για να διασωθούν» ανέφερε ο Νουριέλ Ρουμπινί και υπογράμμισε ότι «ακόμη και αν έχουν πρόβλημα ρευστότητας, αλλά είναι σε καλή οικονομική κατάσταση μετά τις μεταρρυθμίσεις και τη λιτότητα, έχουν ήδη χάσει την αξιοπιστία τους στις αγορές».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!