tromaktiko: Πρόσθετα κεφάλαια 35δις δολάρια χρειάζεται το ΔΝΤ (Reuters) - Γκαίτνερ: επαρκούν τα κεφάλαια του ΔΝΤ...

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πρόσθετα κεφάλαια 35δις δολάρια χρειάζεται το ΔΝΤ (Reuters) - Γκαίτνερ: επαρκούν τα κεφάλαια του ΔΝΤ...



Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, σε αύξηση των κεφαλαίων του κατά 350 δισ. δολάρια ενδεχομένως να χρειαστεί να... προχωρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτερη πηγή του ΔΝΤ δήλωσε μιλώντας στο περιθώριο της διήμερης συνόδου του G20 στο Παρίσι ότι οποιαδήποτε συμφωνία για ανακεφαλαιοποίηση του ΔΝΤ δεν θα αποτελεί μέρους του εκκολαπτόμενου σχεδίου της ευρωζώνης για τη διάσωση της Ελλάδας. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι όπως γράφτηκε πάλι χθες στο Reuters, αρκετές χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική) έχουν ταχθεί υπέρ της παροχής κεφαλαίων στο ΔΝΤ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη διάσωση της Ελλάδας. Τέλος, το πρακτορείο αναφέρει ότι οι επιλογές που εξετάζονται περιλαμβάνουν διμερή δάνεια, Οχήματα Ειδικού Σκοπού και συμφωνίες αγοράς τίτλων (Note Purchase Agreements).

Γκαίτνερ – Επαρκούν τα κεφάλαια…..

Την ίδια ώρα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε ότι τα κεφάλαια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «το ΔΝΤ έχει ισχυρούς και ανεξάρτητους οικονομικούς πόρους», τονίζοντας ότι «η Ευρώπη ως σύνολο έχει διαθέσιμους πόρους για να βοηθήσει στα οικονομικά προβλήματα. Τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί είναι περίπλοκα, ωστόσο βρίσκονται μέσα στις ευρωπαϊκές δυνατότητες».
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!