tromaktiko: Στην τσιμπίδα της αστυνομίας 36χρονος Πολωνός για υπόθεση ναρκωτικών στην Κύπρο

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Στην τσιμπίδα της αστυνομίας 36χρονος Πολωνός για υπόθεση ναρκωτικών στην Κύπρο



Δεκαπεπτάμιση κιλά κάνναβης εντόπισε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών στο αεροδρόμιο Λάρνακας σήμερα τα ξημερώματα.

Τα ναρκωτικά ανευρέθηκαν στην κατοχή 36χρονου από την Πολωνία, ο οποίος είχε απελαθεί από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο 36χρονος συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προερχόμενος από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και έχοντας στην αποσκευή του καλά συσκευασμένα σε χωριστές σακούλες δεκαεπτάμιση κιλά κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του, ενώ η Αστυνομία εξετάζει τους ισχυρισμούς που έδωσε, σύμφωνα με τους οποίους τα ναρκωτικά προορίζονταν για τις κατεχόμενες περιοχές. Η αξία των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο Υποδιοικητής Επιχειρήσεων της ΥΚΑΝ Λάρνακας Θωμάς Ευθυμίου ανέφερε ότι «σε έλεγχο που έγινε μισή ώρα περίπου μετά τα μεσάνυκτα στο αεροδρόμιο Λάρνακας σε Ευρωπαίο υπήκοο, διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε απελαθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και ήταν απαγορευμένος μετανάστης. Σε έρευνα που ακολούθησε στις αποσκευές του στην παρουσία και τελωνειακών λειτουργών διαπιστώθηκε ότι αυτός έφερε περίπου 17μιση κιλά ναρκωτικών εντός της τσάντας του».

Πρόσθεσε ότι «ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημερών».

Ερωτηθείς τι είδους ναρκωτικά μετέφερε και πώς ήταν συσκευασμένα στην αποσκευή του υπόπτου, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «πρόκειται για κάνναβη. Τα ναρκωτικά ήταν σφραγισμένα σε ειδικές συσκευασίες έτσι ώστε κατά τον έλεγχο που διενεργείται στο εξωτερικό να μην γίνουν αντιληπτά».

Ερωτηθείς κατά πόσον αναζητούνται συνεργοί του στην Κύπρο, απάντησε πως «ο ύποπτος έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι θα διερευνηθούν. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να συνεργάζεται» με την Αστυνομία.

Σε ερώτηση κατά πόσον ο συλληφθείς δρούσε μόνος του ή είχε συνεργάτες, είπε πως «αυτό είναι αντικείμενο της έρευνας, αλλά εύλογα πιστεύουμε ότι σίγουρα θα είχε κάποιους συνεργούς στη Δημοκρατία. Εν πάση περιπτώσει έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι εξετάζονται και ένας από τους ισχυρισμούς που έδωσε είναι ότι τα ναρκωτικά δεν προορίζονταν για κατανάλωση εντός των ελεγχομένων περιοχών της Δημοκρατίας, αλλά στις κατεχόμενες περιοχές».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!