Οι γιατροί που αθωώθηκαν είναι ο διευθυντής της Γενικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης και ο χειρούργος γιατρός, επιμελητής στη Γενική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ιωάννης Πετράκης.
Το δικαστήριο δε δέχτηκε ότι οι άνθρωποι ευθύνονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως έλεγε το κατηγορητήριο. Έκρινε ότι η κατηγορία δεν αποδείχτηκε. Ωστόσο οι συγγενείς εξακολουθούν να θεωρούν ότι τον άνθρωπό τους δεν τον πρόσεξαν όσο έπρεπε.
"Για σεβαστή, αλλά λανθασμένη απόφαση" έκανε λόγο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Στράτος Καμπέλης, ενώ με ανακούφιση επειδή "αποκαταστάθηκαν αυτοί οι δύο έγκυροι επιστήμονες" ακουσαν την απόφαση οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος και Γιάννης Παπαδάκης.
Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη. Διεξήχθη κάτω από κλίμα έντασης, καθώς συχνά τα παιδιά και τα εγγόνια της νεκρής δε μπορούσαν να συγκρατηθούν.
Το παραπεμπτικό βούλευμα ανέφερε πως «ο θάνατος αυτής θα είχε αποφευχθεί εάν οι θεράποντες γιατροί-κατηγορούμενοι σταματούσαν εγκαίρως να της χορηγούν το εν λόγω φάρμακο (σ.σ. για τη δημιουργία θρόμβων), μόλις διαπίστωσαν την επικίνδυνη πτώση των αιμοπεταλίων».
Το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όμως, δέχτηκε ότι -σύμφωνα με την ιατρική πρακτική- οι γιατροί έπρεπε πρώτα να αποκλείσουν άλλες πιθανότερες αιτίες για την πτώση των αιμοπεταλίων της ασθενούς, πριν αρχίσουν να σκέφτονται να της διακόψουν το επίμαχο φάρμακο, το οποίο ήταν και υπεύθυνο για την εμφάνιση ενός ενός σπάνιου συνδρόμου από το οποίο κατεληξε η άτυχη 70χρονη.
http://www.flashnews.gr/