tromaktiko: 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας



Αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το απόγευμα αρχίζει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και θα συνεχιστεί έως και το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στο ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (Κ.Α.Μ.) στα Χανιά, Κρήτης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:
Ομιλίες των προσκεκλημένων ομιλητών Thierry Courvoisier από την Ελβετία με θέμα: «Το Σύμπαν σε μία ατελείωτα επιταχυνόμενη διαστολή» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, την «αυτοβιογραφία του φωτός» του Γεώργιου Γραμματικάκη, την «Κρητομηνωική Αστρονομία και τον Μηχανισμό του Παλαικάστρου» από τον Μηνά Τσικριτζή το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 16 εισηγήσεις που έχουν προκριθεί από την Επιστημονική Επιτροπή, αστρονομικά εργαστήρια, παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων των σωματείων ερασιτεχνικής αστρονομίας και αστρονομικές παρατηρήσεις το βράδυ του Σαββάτου και καταγραφή του μεγίστου των Δρακοντίδων διαττόντων αστέρων.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 11.30 π.μ – 2.00 μμ ανοιχτή για το κοινό έκθεση τηλεσκοπίων, αστρονομικού εξοπλισμού και εκδόσεων από τοΠλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Όλες τις απαραιτητες και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο όπως το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κ.α μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης www.sfak.org.

Τον Οκτώβριο τα μάτια των αστρονόμων θα είναι στραμμένα στην Κρήτη.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!