tromaktiko: Άγνωστος άφησε σε δημόσιες τουαλέτες 98.000 ευρώ!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Άγνωστος άφησε σε δημόσιες τουαλέτες 98.000 ευρώ!



Μία πλαστική σακούλα που περιείχε τακτοποιημένα 10 εκατομμύρια γιεν (αντιστοιχούν σε περίπου 98.000 Ευρώ) βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες σε μία τουαλέτα αναπήρων στο δημαρχείο της πόλης Sakado στα περίχωρα του Τόκιο.
Όπως αποδείχθηκε δεν επρόκειτο για κάποιον αφηρημένο επισκέπτη του δημαρχείου καθώς εκτός από τα χαρτονομίσματα βρέθηκε μέσα στη σακούλα ένα γράμμα το οποίο έλεγε τα χρήματα αυτά να δοθούν στα θύματα του τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο!

Το σημείωμα που άφησε ο ανώνυμος δωρητής (ο οποίος δεν έγινε αντιληπτός) ανέφερε ακόμα «Είμαι μόνος/ή και δεν έχω τι να κάνω με τα λεφτά αυτά». Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι που βρήκαν τα χρήματα, το ποσό θα κρατήσουν το ποσό επί τρεις μήνες. Εάν στο διάστημα αυτό δεν τα αναζητήσει κανείς (αποδεικνύοντας προφανώς ότι είναι ο συντάκτης του σημειώματος) τότε θα τα παραδώσουν στον Ερυθρό Σταυρό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται για την πιο περίεργη παρόμοια περίπτωση που έχει καταγραφεί στην Ιαπωνία. Το 2007 άγνωστος είχε αφήσει 400 φακέλους που περιείχαν χαρτονομίσματα των 10.000 γιεν. Επίσης στο παρελθόν 18 κάτοικοι του Τόκιο, βρήκαν συνολικά 1,8 εκατομμύρια γιεν μέσα στα γραμματοκιβώτια τους, ενώ άλλη μία φορά κάποιος πέταξε στους περαστικούς, ένα εκατομμύριο γιεν από το παράθυρο μίας πολυκατοικίας.

Στους τέσσερις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό χιλιάδες έντιμοι Ιάπωνες παρέδωσαν στις αρχές πορτοφόλια που βρήκαν. Το σύνολο των γιέν που περιείχαν άγγιξε τα 48 εκ. δολάρια! Την ίδια στιγμή πάνω από 5.700 χρηματοκιβώτια βρέθηκαν στα συντρίμμια που άφησε πίσω του το τσουνάμι, εντός των οποίων περιέχονταν εκατομμύρια γιέν που ισοδυναμούν με 30 εκ. δολάρια.
http://www.dailynews24.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!