tromaktiko: Η αντίδραση του κόσμου ελπίδα για το μέλλον

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η αντίδραση του κόσμου ελπίδα για το μέλλον



Η περιπέτεια στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μετά την υπογραφή του μνημονίου, ήταν αναμενόμενο να επηρεάσει κάθε έκφανση κοινωνικής δραστηριότητας στην χώρα. Πώς θα μπορούσαν επομένως να μείνουν ανεπηρέαστες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των εθνικών επετείων, όταν μάλιστα κατά την διεξαγωγή τους θα πρέπει οι συμμετέχοντες στην παρέλαση να χαιρετήσουν τα πρόσωπα, τα οποία ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την κάκιστη κατάσταση της χώρας.
Σίγουρα όσοι συμμετέχουν δεν αποδίδουν τιμές στα πρόσωπα, αλλά στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν και πάνω σε αυτό το σημείο βασίστηκαν οι αναλύσεις όλων των πολιτικών και των περισσότερων δημοσιογράφων, οι οποίοι με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με το γνωστό στυλ του ιεροεξεταστή, ξιφούλκησαν... κατά των διαδηλωτών διαμαρτυρόμενοι για "χτύπημα στην δημοκρατία" για "κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών" για "έλλειψη σεβασμού της εθνικής επετείου" και για άλλα τέτοια μεγαλόσχημα.
Μια τέτοια ανάλυση σίγουρα έχει λογική αλλά είναι σκόπιμα μονοδιάστατη, ενώ κανένα μα κανένα γεγονός δεν είναι μονοδιάστατο.
Είναι μονοδιάστατη γιατί πουθενά δεν περιλαμβάνει την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών από αυτούς που τους εκπροσωπούν και υποτίθεται ότι πρώτοι αυτοί θα έπρεπε να διασφαλίζουν το κύρος τους, όταν για παράδειγμα ο ίδιος ο καταστατικός χάρτης της χώρας γίνεται κορσές για ταιριάξει στα σχέδια κάθε κυβέρνησης, όταν ο θεσμός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε θεσμό τιμητικής αποστρατείας ανθρώπων, χωρίς καμία αρμοδιότητα (αν έχετε αμφιβολία για αυτό ρωτήστε τους Έλληνες τι κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), όταν η ίδια η δημοκρατία έχει μετατραπεί σε ασυδοσία και αυθαιρεσία χάριν της λαϊκής εντολής (δημοκρατία συνεπάγεται και έλεγχο και απολογισμό είδατε ποτέ τριάντα χρόνια να συμβαίνει κάτι τέτοιο;).
Σκόπιμα μονοδιάστατη είναι γιατί όσες φορές και αν τους ακούσαμε να αναλύουν τα γεγονότα καμία φορά δεν συμπεριέλαβαν στις αναλύσεις τους αυτά τα δεδομένα, τα οποία και ανάγκασαν τον κόσμο να ξεσηκωθεί, να αγανακτήσει, να αντιδράσει.
Άλλωστε κύριοι σχολιαστές η λέξη η ίδια το λέει από μόνη της, ο κόσμος αντιδρά.
Για να αντιδράσει σε κάτι σημαίνει ότι προηγήθηκε κάποια δράση και δυστυχώς αυτά τα τριάντα χρόνια οι λανθασμένες δράσεις των "επισήμων" ήταν πολλές και αλήθεια ευτυχώς που ο κόσμος αντιδρά γιατί αυτό δίνει μια ελπίδα ότι έχει ονειρευτεί κάτι καλύτερο για τον τόπο και πλέον είναι αποφασισμένος να το διεκδικήσει.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!