tromaktiko: Για πολλοστή τελευταία φορά, ψήφισαν ΝΑΙ και σωθήκαμε…

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Για πολλοστή τελευταία φορά, ψήφισαν ΝΑΙ και σωθήκαμε…



του Γιάννη Δαραβίγκα
Πάει λοιπόν, πέρασε και αυτή η αγωνία μας. Οι 155 αντρειωμένοι εκπρόσωποι του λαού, δεν κιότεψαν. Οι 154 τιτάνες της κυνερνητικής πλειοψηφίας που... στηρίζουν την εθνική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, δεν δίστασαν. Οι 155 σωτήρες του Έθνους, με υψηλό φρόνημα, ως ένας άνθρωπος, ως μία ψυχή, ψήφισαν ΝΑΙ και με τα δύο χέρια, για την σωτηρία της πατρίδος. Η ύπαρξή μας, ως Έθνους, ως λαού, κρεμόταν από μία χάρτινη κλωστή, από τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες. Ευτυχώς, για μία φορά ακόμα, μας έσωσαν.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι οι δανειστές μας, ζήτησαν από τον αντιπροεδρεύοντα πρωθυπουργό, να δεσμευθεί εκ νέου, με γραπτή δήλωση, ότι θα εφαρμόσει όλα όσα έχει ήδη δεσμευθεί γραπτώς να εφαρμόσει με το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Και σα να μην αρκούσε στους δανειστές μας η δήλωση με την υπογραφή Βενιζέλου, απαίτησαν και μια επιστολή-δήλωση από τον πρωταγωνιστή της τραγωδίας της σύγχρονης Ελλάδος. Ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου να κάνει μια έγγραφη δήλωση πολιτικής δεσμεύσεως, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τις μελλούμενες αποφάσεις της κυβερνήσεως, όποιες και να είναι αυτές !!!

Το θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστές τον κυβερνητικό θίασο και σενάριο που πλέκεται γύρω από την αναξιοπιστία της κυβερνήσεως, τον πλήρη εξευτελισμό των πολιτών, αλλά και της λειτουργίας των θεσμών και του κοινοβουλίου.

Τελευταία φορά…

Διάφοροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάθε τρείς και λίγο εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα και «σηκώνουν» την σημαία της διαφωνίας και των επιφυλάξεων για τα διάφορα σατανικά, ληστρικά μέτρα που εμπνέονται και παρουσιάζουν κάθε τρείς μήνες, λίγο πριν την εκταμίευση κάποιας δόσης δανείου, εκεί στο υπουργείο των οικονομικών.

Και ακολουθεί ο πλήρης αυτοεξευτελισμός τους, όταν με διάφορες δικαιολογίες του τύπου, νυν υπέρ πάντων ο αγών κλπ, και μόνιμη επωδό «είναι η τελευταία φορά», στηρίζουν την κυβέρνηση και τον τιτάνιο αγώνα της για την διάλυση της χώρας.

Επειδή δεν περιμένω λοιπόν μεταβολή στην πολιτική και κοινοβουλευτική συμπεριφορά τους στο μέλλον, νομίζω ότι θα ήταν μάταιο να προσπαθήσω να πείσω τους στυλοβάτες του κυβερνητικού έργου, πως μετά την επιστολή - δήλωση του κ. Παπανδρέου προς τους δανειστές μας, για την εκ προοιμίου αγεληδόν συναίνεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις, τίθεται θέμα προσωπικής ηθικής και αξιοπρεπείας. Τα παραμύθια περί δημοκρατίας και ψήφου κατά συνείδηση, τα παραμερίζω.

Να σωθούμε από τους σωτήρες..

Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να τους υπενθυμίσω ότι είναι βέβαιο, πως η επανειλημμένη επίκληση, εδώ και ένα χρόνο, σε πάμπολλες ψηφοφορίες, του ψέματος της «τελευταίας φοράς», τους φέρνει νομοτελειακά, όλο και πιο κοντά στην αλήθεια της «τελευταίας φοράς» που θα διαβούν το κατώφλι του ελληνικού κοινοβουλίου. Ευτυχώς θα είναι μικρό το κακό, τόσο γι΄ αυτούς, όσο και για τους πολίτες. Για αυτούς το κακό θα είναι μικρό, αφού όπως κατ΄ επανάληψη έχουν δηλώσει, δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον τους, αρκεί να «σωθεί» ο τόπος. Όσο για εμάς τους πολίτες, μετά το μεγάλο κακό και την βλάβη που μας προξενούν συνεχώς με την ψήφο τους, φαντάζει μάλλον ως ανακούφιση η προοπτική της απουσίας τους από την σύνθεση της επομένης βουλής.

Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Αυτοί επειδή μας «έσωσαν» και εμείς επειδή θα έχουμε σωθεί από αυτούς…
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!