tromaktiko: Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε το αιολικό πάρκο στην Αγία Άννα στη Λάρνακα

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε το αιολικό πάρκο στην Αγία Άννα στη Λάρνακα



Σε δοκιμαστική λειτουργία βρίσκεται το αιολικό πάρκο στην περιοχή Αγίας Άννας στη Λάρνακα ισχύος 20ΜW και εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή 31.000.000 kWh.
Το νέο αιολικό πάρκο αναμένεται να συμβάλει στην ενεργειακή επάρκεια της Κύπρου, καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες 5.000 νοικοκυριών με ρεύμα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CΟ2 κατά 25.000 τόνους που αντιστοιχούν στις ετήσιες εκπομπές περίπου 4.000 αυτοκινήτων μέσης κατανάλωσης που διανύουν καθημερινά την απόσταση Λάρνακα - Λευκωσία μετ’ επιστροφής.

Η κατασκευή του αιολικού πάρκου ολοκληρώθηκε από την εταιρεία Rokas Renewables, μέλος του διεθνούς ομίλου Ιberdrola, μέσω της θυγατρικής της Rokas Αeoliki Cyprus Ltd.

Το νέο αιολικό πάρκο «Αγία Άννα» που βάζει δυναμικά την Κύπρο στον χάρτη των ΑΠΕ διαθέτει 10 ανεμογεννήτριες τύπου Gamesa G-90, δυναμικότητας 2ΜWέκαστη. Οι εργασίες εγκατάστασης του συμπεριλαμβάνουν συνοδευτικά έργα όπως είναι η βελτίωση των οδών πρόσβασης στο πάρκο, η κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους 7,5χλμ αλλά και ο νέος υποσταθμός ανύψωσης τάσης (20/132Κv). Τα έργα αυτά συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας γενικότερα.

Οι κοινότητες στις οποίες είναι εγκατεστημένο το αιολικό πάρκο θα λαμβάνουν περίπου €100.000 ετησίως, μέσω του μηχανισμού στήριξης που προβλέπει η νομοθεσία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!